Gonzaga je pao: Miočić slavio u najvećoj borbi svoje karijere!

Foto: Fightsite

STIPE MIOČIĆ, američko-hrvatski borac, u ranim jutarnjim satima ove nedjelje po našem vremenu stigao je do najveće pobjede u svojoj karijeri nakon što je uspio u tri runde biti bolje od Gabriela Gonzage, dok je u glavnom meču večeri Ben Henderson je slavio podijeljenom odlukom sudaca protiv Josha Thomsona.

> Evo kako je izgledao najveći trenutak u Miočićevoj karijeri!

Suci u posljednjoj borbi zaista nisu imali lagan zadatak kad je trebalo odrediti pobjednika. Borba je bila stvarno 'šarolika', i Henderson i Thomson imali su u više situacije odličnih akcija. Samo u prvoj rundi obojica su mogli do pobjede submissionom. U konačnici su suci ipak prednost dali Bendu, iako je to odluka koju su već brojni fanovi kritizirali.

No, zato nema previše dvojbi oko pobjednika u meču između Gonzage i Miočića. Stipe je tijekom većeg dijela borbe dominirao, a kako je meč odmicao zahvaljujući odličnoj kondiciji on nije posustao i to je možda čak i donijelo prevagu u borbi.

Gabriel je čak nešto bolje otvorio meč, napao je Stipu par iznimno opasnih udaraca. Miočić je još jednom pokazao da je vrlo neugodan boksač, u više je navrata odlično pogađao suparnika, a u posljednjoj dionici meča još je jednom potvrdio da je iznimno opasan i u parteru gdje je kontrolirao situaciju i uspio stići do pobjede koja će ga gurnuti još nekoliko pozicija više na UFC-ovoj službenoj ljestvici teškaša.

Donald Cerrone malo prije kraja prve runde uspio je slaviti nokautom i to zahvaljujući brutalnom high kicku. Potkoljenicom je odlično pogodio Martinsa u glavu i nikakvi dodatni udarci u parteru nisu bili potrebni kako bi potvrdio svoje slavlje.

Zahvaljujući 'head kicku' do svoje pobjede stigao je i Nikita Krylov u prvoj borbi večeri, a Walter Harris pao je nakon svega 25 sekundi borbe.

UFC on Fox 10:

Ben Henderson def. Josh Thomson - podijeljena sudačka odluka
Stipe Miocic def. Gabriel Gonzaga - jednoglasna sudačka odluka
Donald Cerrone def. Adriano Martins - KO (R1 4:40)
Jeremy Stephens def. Darren Ellkins - jednoglasna sudačka odluka

Alex Caceres def. Sergio Pettis - Submission (RNC, R3 4:39)
Eddie Wineland def. Yves Jabouin - TKO (R2 4:16)
Chico Camus def. Yaotzin Meza - jednoglasna sudačka odluka
Hugo Viana def. Junior Hernandez - jednoglasna sudačka odluka
Daron Cruickshank def. Mike Rio - TKO (R2 4:56)
George Sullivan def. Mike Rhodes - jednoglasna sudačka odluka

Nikita Krylov def. Walter Harris - TKO (R1 0:25)

Pročitajte više