Gotal i Vlašić za rođendansku pobjedu, Vukas "ne može govoriti o Rijeci"

Foto: Hina

HAJDUK je slavio protiv Slaven Belupa 2:1 na Poljudu u 21. kolu HNL-a. Bijeli su bili bolji taman za jedan gol, a u drugom dijelu mučili su se da sačuvaju prednost i bodove. 
 
Isplatio im se pristup u kojem od starta krenuli po pobjedu. Već u osmoj minuti, odlična školska akcija: Vršajević je sjajno proigrao Maglicu, ovaj je pucao, Kardum kratko odbio, ali samo na nogu natrčalog Gotala kojem nije bilo teško zabiti pokraj nemoćnog Karduma.
 
Uslijedio je period ''ničije'' igre, a u 22 minuti gosti su imali dobru priliku. Ozobić je sjajno izbacio Mirića, ovaj vara Milovića, no malo se spetljao kad se našao oči u oči s Kalinićem i šansa je propala.
 
Samo dvije minute poslije, raspoloženi Gotal je uzvratio šutem s oko 20 metara, koji je prohujao pored vrata, a Maglica u 33 minuti gađa vanjski dio mreže.
 
I onda, iz ničega gol za Bijele. Sušić je petom ostavio loptu za Vlašića, koji centrira. Lopta nije nikoga dirala, no iznenadila je Karduma i Hajduk je poveo 2:0.
 
S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavak su gosti ušli puno odlučnije i bili su opasniji. Najprije je Ozobić sjajnim šutem s ruba kaznenog prostora prisilio Kalinića na atraktivnu paradu, no u 59 minuti i on je bio nemoćan. Paracki je fantastičnim udarcem iz daljine ''rasparao'' Kalinićeve rašlje, a koliko je gol bio predivan, dokazuje i pljesak splitske publike.
 
Do kraja utakmice Slaven je pokušavao doći do remija, no pravih prigoda nije bilo i Hajduk je sam sebi za rođendan poklonio pobjedu i tri boda.
 
Torcida slavila 
 
Naravno da se 104 rođendana Hajduka sjetila i Torcida i u 47 minuti priredila je rođendanski dar svome miljeniku.
 
"Za tebe diše ova tribina, za tebe ovaj grad živi, za tebe grmi ova pisma, pisma ekipa koja ti se divi" - stoji na transparentu kojeg je na sjeveru podigla Torcida. Uslijedila je bakljada, topovski udari i bacanje traka na atletsku stazu.
 
 
 
Vršitelj dužnosti trenera Hari Vukas priznao je nakon utakmice da momčad ima puno prostora za poboljšanja, ali o svojoj ulozi u idućoj utakmici, derbiju s Rijekom, "ne može govoriti". 
 
"Što nakon pobjede? Ništa, veselim se. Pobjeda je najvažnija. O pitanjima o Rijeci i Kantridi nemam što reći", rekao je Vukas na upit hoće li voditi momčad u idućem kolu. 
 

Pročitajte više