Gračan uz Kovačeva pojačanja razmišlja samo o pobjedi protiv Ukrajine

Foto: Hina

MLADA hrvatska reprezentacija, za koju nastupaju nogometaši do 21. godine, odigrat će sutra na stadionu u Kranjčevićevoj protiv Ukrajine odlučujuću utakmicu za plasman na završni turnir Europskog prvenstva koje će se 2015. godine održati u Češkoj.
 
"Utakmica je vrlo bitna i razmišljamo samo o pobjedi. Nećemo reći ključna, s obzirom da nije još sam kraj kvalifikacija, ali pozitivnim rezultatom možemo dosta toga riješiti. Motiva za sutrašnju utakmicu ne nedostaje. S obzirom na kvalitetu, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat, kakav priželjkujemo, a to je pobjeda. Bude li uz to i atraktivnosti, zadovoljstvo će biti veće", rekao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Nenad Gračan na današnjoj konferenciji za novinare.
 
Za ovu prigodu izbornik naše A selekcije Niko Kovač, pod čijim je vodstvom mlada reprezentacija u gostima sa 2-0 pobijedila Ukrajinu, "posudio" je za ključnu utakmicu Gračanu čak sedmoricu reprezentativaca sa šireg popisa koji se u Bad Tatzmannsdorfu pripremaju za SP u Brazilu i to Matea Kovačića, Šimu Vrsaljka, Antu Rebića, Olivera Zeleniku, Igora Bubnjića, Marcela Brozovića i Marija Pašalića.
 
"Svi su u odličnom stanju, i normalno je da će igrati jer to i zaslužuju. Izbornik Kovač pokazao je koliko je svima nama važna ova utakmica već samom činjenicom da ih je sve pustio", kazao je Gračan, koji neće moći računati na ozlijeđene Antonija Milića i Filipa Bradarića.
Kapetan U-21 reprezentacije Šime Vrsaljko potvrdio je kako su unatoč pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu misli usmjerene upravo na pobjedu protiv Ukrajine.
 
"Ući ćemo maksimalno, svjesni važnosti utakmice. Ukrajina je kvalitetna momčad, bilo nam je teško pobijediti ih u gostima. Poštujemo Ukrajinu, ali mislimo da smo bolji. Sada smo svi koncentrirani na utakmicu s Ukrajinom i ne znam zašto ne bismo ponovili pobjedu", kazao je Vrsaljko.
 
Utakmica između Hrvatske i Ukrajine igra se sutra u 19 sati na stadionu u Kranjčevićevoj, a prihod od prodanih ulaznica biti namijenjen stradalima od poplava u Slavoniji. Na završni turnir EP-a plasirat će se pobjednici deset skupina, te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.
 
Poredak: 1. Hrvatska 15 bodova iz 6 utakmica, 2. Švicarska 12 (6), 3. Latvija 6 (5), 4. Ukrajina 6 (3), 5. Lihtenštajn 0 (6).
 

Pročitajte više