HNS protiv praznog Maksimira za "nevažnu" Belgiju: Za tri kupljene ulaznice jedna, a na šest kupljenih, dvije gratis!

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANAS su putem interneta puštene u prodaju ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu za SP između Hrvatske i Belgije, koja se igra na Maksimiru 11. listopada od 18 sati.

Cijene ulaznica ostale su iste kao i na svim prethodnim kvalifikacijskim susretima ovog ciklusa u Zagrebu:

Zapad VIP - 500 kuna
Zapad dolje - 250 kuna
Istok - 120 kuna
Sjever dolje - 70 kuna
Sjever gore - 50 kuna

Ulaznice su od danas u prodaji putem interneta, a od 7. listopada bit će otvorene blagajne kod sjeveroistočnog ulaza na Maksimir svakoga dana od 12 do 18 sati.

Putem interneta bit će moguće kupiti najviše osam, a na blagajni do četiri ulaznice. Novost je mogućnost da se na tri kupljene ulaznice četvrta dobiva gratis, dok se putem interneta na šest kupljenih ulaznica dvije dobivaju gratis.

Belgija je svakako atraktivan protivnik, koji bi jamčio potragu za "kartom više", da se Štimac već odavno nije zadovoljio drugim mjestom u skupini i dodatnim kvalifikacijama.

S obzirom na to i na loše igre Hrvatske zadnjih mjeseci, postoji realna opasnost da Maksimir za tri tjedna bude poluprazan, jer teško da se nekome da platiti kartu kako bi gledao belgijsko slavlje prvog mjesta i portvrdu slanja Hrvatske u dodatne kvalifikacije, pa u HNS-u publiku mobiliziraju s jednom ili dvije besplatne ulaznice ako se kupe u paketu.

Dva kola prije kraja kvalifikacija po skupinama, Belgija vodi s pet bodova prednosti ispred Hrvatske, dakle nije još teoretski osigurala izravni put u Brazil.

Ali s obzirom da je četiri dana nakon gostovanja u Hrvatskoj, čeka domaća utakmica protiv Walesa, koji je najlošiji u skupini, kao i da prije toga odlazi kartoniranoj i demoraliziranoj Hrvatskoj, može se reći kako su Štimcu i njegovoj momčadi maksimirska utakmica protiv Belgije, kao i ona u Glasgowu četiri dana ranije, tek zagrijavanje za dodatne kvalifikacije.

Treba napomenuti kako Hrvatska još nije sigurna ni za play-off: Iz dvije preostale utakmice trebaju joj tri boda da ne bude "najgora druga". Naravno, osim ako joj ne "pomognu" ostale drugoplasirane reprezentacije: Bugarska, Turska, Rumunjska i Island, tako da izgube.
 

Pročitajte više