Halilovićev trener proglašen najboljim u prošloj sezoni

Foto: Getty Images/Guliver Image

TRENER Alena Halilovića u Sporting Gijónu, Abelardo Fernández (45), dobio je nagradu za najboljeg trenera španjolske druge lige u prošloj sezoni u kojoj je s druge pozicije vratio klub u prvu ligu nakon tri godine.


Nagrada „Ramón Cobo“, koja se dodjeljuje od 2011. "onim trenerima koji su se istaknuli konkretnim stavom ili generalnim ponašanjem tijekom sezone", uručena mu je u predgrađu Madrida u sportskom centru Španjolskog nogometnog saveza.

Nagradu je dodijelio Odbor trenera tamošnjeg nogometnog saveza te ona nosi ime bivšeg predsjednika tog Odbora. Sporting je lani završio na drugom mjestu druge lige s 82 boda, dva manje od osvajača prvenstva Betisa te su se obje momčadi direktno plasirale u najviši rang.

Alen Halilović, 19-godišnji ofenzivni vezni igrač Barcelone na jednogodišnjoj posudbi, ove je sezone upisao 433 minute za Sporting, a u nedjelju je protiv Espanyola zabio prvi gol u prvoj španjolskoj ligi.

Abelardo Fernández i trener Barcelone Luis Enrique su vršnjaci te su igrali zajedno u Sportingu, Barceloni i španjolskoj reprezentaciji.

"Njih dvojica su slični, obojica jako vole razgovarati s igračima. I direktni su. Kažu ti što ti treba, što radiš dobro, a što loše. To mi se sviđa", napomenuo je prošli tjedan Halilović u razgovoru za španjolsku novinsku agenciju EFE.

"Trener Abelardo Fernández mi je rekao da mu je trebao igrač poput mene, netko tko je dobar 'jedan na jedan', ali da je ovo sada prva liga i da tu nije dovoljan samo talent. Odgovorio sam mu da se slažem te da želim raditi, učiti i popraviti igru u obrani“, prisjetio se Halilović.

Sporting se nalazi na 11. mjestu među 20 momčadi prve lige.
 

Pročitajte više