Hat-trick nezaustavljivog rekordera Ronalda, Real izjednačio veliki Barcelonin rekord

 Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL MADRID nastavio je gaziti sve suparnike redom. U 14. kolu Primere na Santiago Bernabeu svladao je Celtu s 3:0.
 
Junak Realove pobjede je najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo. Nezaustavljivi Portugalac zabio je sva tri pogotka za vodeću momčad Primere.
 
Slomio je otpor gostiju u 36. minuti kada je nakon blagog kontakta s braničem Celte Nolitom pao kao pokošen, te potom rutinski realizirao četvrti izboreni jedanaesterac ove sezone. 
 

 
 
Cristiano "Penaldo" zabio već sedmi gol s bijele točke ove sezone
 
Bio je to već 46. jedanaesterac kojeg je Ronaldo izveo otkako je u Madridu. To ga dovodi na četvrto mjesto u povijesti iza Koemana (51 izvedeni jedanaesterac), Peneva (53) i Huga Sancheza (73). Ove sezone je zabio već sedam golova s bijele točke, čime je izjednačio Koemanov rekord nakon 14 kola.
 
Rekord Primere - 23 hat-tricka
 
Drugi gol je, pak, majstorija Portugalca. Nakon loše reakcije gostujuće obrane dočekao je loptu na volej s deset metara i zakucao je u mrežu. Do kraja susreta Ronaldo je na ubačaj Marcela stigao i do hat-tricka, 23. u Primeri, čime je postavio novi rekord natjecanja ispred legendi Di Stefana i Zarre, koji imaju po 22. hat-tricka.
 
 

 
 
Sve je jasno - Ronaldo će obraniti Zlatnu kopačku 
 
Ukupno je čudesni nogometaš Reala postigao već 23 gola u ovoj sezoni Primere, te ukupno 31gol u svim natjecanjima ove sezone, te tako gotovo osigurao obranu Zlatne kopačke, nagradu za najboljeg strijelca Europe.
 
Ronaldo je i prvi favorit za nagradu najboljeg nogometaša svijeta Zlatnu loptu, nagradu koju, također, brani i nagradu koju mora osvojiti zbog fenomenalnih partija ove godine.
 
Ronaldu trebalo 35 utakmica manje nego Messiju do 200 golova u Primeri
 
Hat-trickom protiv Celte Ronaldo je stigao do brojke od 200 golova u Primeri, za što mu je trebalo samo 178 utakmica. Zarri je trebalo 219 utakmica, a Messiju, najboljem strijelcu u povijesti Primere, 235 utakmica.
 
Real poput Rijkaardove Barcelone 
 
I dok Ronaldo ruši rekorde, isto radi i Real. Izabranici Carla Ancelottija protiv Celte su stigli do 18. uzastopne pobjede u svim natjecanjima, čime je izjednačen španjolski rekord kojeg drži Rijkaardova Barcelona s kraja 2005. i početka 2006. godine u kojoj je briljirao brazilski čarobnjak Ronaldinho.
 
Svjetski rekord u broju pobjeda zaredom postavila je brazilska Coritiba, koja je 2011. godine slavila u 24 utakmice zaredom.
 
 
 

 
 

Standings provided by

Pročitajte više