Hrvatska inspirirana Modrićem izabrana za UEFA-inu reprezentaciju tjedna

Foto: Hina

NOGOMETNA reprezentacija Hrvatske najbolja je momčad petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odlučila je UEFA. 
 
Krovna europska nogometna organizacija na svojoj službenoj stranici redovito bira momčad, igrača, gol, fotografiju tjedna. Ovog tjedna najboljom momčadi proglašena je Hrvatska, iako je nakon 5:1 pobjede protiv Norveške izbornik Niko Kovač bio nezadovoljan.
 
"Hrvatska je subotu dočekala na vrhu skupine H, ali je znala da će biti na trećem mjestu izgubi li od Norveške, a Italija pobijedi Bugarsku. Umjesto toga, momčad inspirirana Lukom Modrićem moćno je slavila 5:1 u Zagrebu", piše UEFA i dodaje:
 
"Kako bi stvari ispale još bolje, Italija je odigrala 2:2 u Bugarskoj ostavivši Hrvatsku na vrhu s dva boda prednosti uoči gostovanja Azzurra u lipnju."
 
Najbolji igrač tjedna je Gareth Bale koji je s dva pogotka predvodio Wales do gostujuće 3:0 pobjede u Izraelu. Nagradu za gol tjedna dobio je nogometaš Gibraltara Lee Casciaro.
 
"Možda nije riječ o najspektakularnijem pogotku ovog tjedna, ali je to gol koji će ostati upisan u povijesti. Casciaro je zabio prvi gol za Gibraltar u kvalifikacijskim utakmicama u petom pokušaju te reprezentacije." 
 

 
UEFA podsjeća da su Engleska i Slovačka nakon pola kvalifikacija jedine reprezentacije sa svim pobjedama, a za fotografiju tjedna odabrala je slavlje Edera, koji je u debiju spasio Italiju poraza u Bugarskoj.
 
 
 

Pročitajte više