Hrvatska pozvala Sloveniju u Zagreb na Eurobasket 2015., Slovenci prihvatili

Foto: Index

HRVATSKI košarkaški savez poslao je službeni poziv Košarkaškom savezu Slovenije da njihova reprezentacija bude jedna od momčadi koja će se u prvom dijelu Europskog prvenstva 2015. godine natjecati u skupini kojoj će domaćin biti Zagreb, a naši sjeverni susjedi su taj poziv i prihvatili, objavila je slovenska novinska agencija STA.

FIBA Europa koja je organizaciju Eurobasketa kojem je domaćin trebala biti Ukrajina, povjerila Francuskoj, Njemačkoj, Latviji i Hrvatskoj, svim je organizatorima prve faze natjecanja ostavila mogućnost da u pozovu jednu reprezentaciju po njihovu izboru pa je hrvatska pozivnica otišla u Sloveniju.

"Mi iz Košarkaškog saveza Slovenije počašćeni smo što su kolege iz Zagreba pozvale našu reprezentaciju i na tome im zahvaljujemo. Igranje u hrvatskoj metropoli predstavlja veliku priliku, jer se radi o tržištu koje je iznimno zanimljivo našim sadašnjim i potencijalnim sponzorima, a slovenskim navijačima omogućuje da gledaju utakmice svoje reprezentacije u neposrednoj blizini svog doma. Bude li ovaj prijedlog potvrđen, vjerujem da će to imati višestruke pozitivne učinke za slovensku košarku", izjavio je predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec.

Naime, iako je slovenska strana prihvatila poziv HKS-a, taj prijedlog mora biti poslan na FIBA Europu najkasnije do 15. listopada, kako bi se o tome dan kasnije raspravljalo na sastanku predstavnika sva četiri organizatora Eurobasketa. Konačna službena odluka će, pak, biti donijeta 17. studenog na sastanku Izvršnog odbora FIBA Europe.

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 2015. bit će upriličen početkom prosinca, a Eurobasket će biti održan u terminu od 5. do 20. rujna 2015. godine.

Pročitajte više