Hrvatska testira favoriziranu Španjolsku, Repeša: Želim vidjeti pomak u našoj igri

Foto: Hina

JASMIN REPEŠA odveo je svoje izabranike na pripremni turnir koji se održava u Španjolskoj. Hrvatski će košarkaši u Badaloni igrati protiv Španjolske, a ovisno o tom rezultatu čeka ih dvoboj protiv Ukrajine ili Meksika.

> Bogdanović: Konačno da se i od Hrvatske očekuje nešto dobro!

"Idemo vidjeti koliko smo se podigli i koliko smo homogeniji", otkrio je plan Repeša, koji je ponovio da rezultat u ovoj fazi uopće nije bitan. Bitno je samo kako će Hrvatska izgledati za dva tjedna kada se ponovno vraća u Španjolsku.

"Mi smo do sada igrali natjecateljski. Uvijek se, naravno, gleda rezultat, ali ako nema pomaka u igri onda od rezultata nema neke koristi. Dobro je to za samopouzdanje, ali bitan je pomak u igri", objasnio je izbornik.

"Imamo još prostora za napredak"

A koliki je pomak Hrvatska napravila u odnosu na Europsko prvenstvo u Sloveniji?

"Napravili smo jednu dobru analizu prvenstva u Sloveniji. Bilo je tu puno stvari koje smo vidjeli i koje još možemo popraviti. Naravno da ćemo to pokušati napraviti, jer imamo još prostora za napredak", rekao je Repeša.

Hrvatska igra protiv domaćina svjetske smotre i reprezentacije koja je uz SAD glavni favorit za osvajanje naslova prvaka svijeta.


"Španjolska je kvalitetno popunjena. Imaju dvojicu igrača koji su vrhunski NBA igrači. Pokazali su da su motivirani, igraju pred domaćom publikom i motivirani su da naprave taj "break" zato što SAD nije u najjačem sastavu. Oni mogu otići do kraja".

"Moramo biti spremni na različite načine igranja"

Repešini izabranici križaju se sa skupinom A u kojoj su upravo Španjolci, Srbi i Francuzi, ali prije toga Hrvatsku čekaju okršaji s Portorikom, Argentinom...

"Počeli smo raditi skauting protivnika i već smo se susreli s nekim ekipama s kojima se križamo u drugom dijelu natjecanja. Moramo biti spremni na različite načine igranja, različite su tu kemije", rekao je Repeša, koji je otkrio kako teku pripreme za SP.

"Mi smo trenutno solidno pripremljeni. Imamo još deset dana i nadam se da ćemo kroz ciljane i programirane treninge doći na pravu razinu".

Pročitajte više