Hrvatska viceprvak Europe u mininogometu!

Foto:Index

HRVATSKA mininogometna reprezentacija osvojila je drugo mjesto na miniEURU u Grčkoj. Nakon odlične dvije utakmice, kada su u četvrtfinalu izbacili Poljake s 2:0 i u polufinalu Ruse nakon udaraca s bijele točke, u finalu jednostavno više nije bilo snage. Prvi vratar Marko Mihaljević nedostajao je zbog ozljede, a iz istog razloga nije bilo niti prvog strijelca naše reprezentacije, ali i cijelog miniEURA, Ivana Rančića. Kasnije će se pokazati da je to bio preveliki hendikep.

Iako su naši reprezentativci gajili nade da mogu svladati Rumunje jer to su već jednom napravili u utakmici u skupini (tada je bilo 1:0), pokazalo se da su novi/stari europski prvaci trenutno najbolja europska, a vjerojatno i svjetska, reprezentacija u mininogometu. Pokazalo se kako su odlično uigrani prekidi i dvije manje neopreznosti u našoj obrani dovoljne za trijumf Rumunjske.

Ipak, nakon finalne utakmice nije bilo mjesta za tugu. Igrači su uzdignute glave primili srebrne medalje, a kasnije su i proslavili ovaj, za hrvatski sport veliki uspjeh. Desna ruka izbornika Josipa Šimića, trener Danijel Knežević izjavio je:

"Malo smo žalosni zbog neuspjeha u finalu, ali unatoč tome ovo je veliki rezultat. Napravili smo nešto što nismo očekivali kada smo kretali put Grčke. Momčad je dala više od svojih mogućnosti i moram im zahvaliti na tome. Na kraju bih želio zahvaliti svim navijačima koji su ovih nekoliko dana proveli pred TV ekranima i navijali za nas."

Jedan od najboljih igrača naše izabrane vrste bio je Igor Gusak. Brz i hitar igrač niskoga rasta, idol mnogim navijačima naše mininogometne reprezentacije posljednjih dana. Bio je strijelac dva puta, u skupini protiv Slovenije i u četvrtfinalu protiv Poljske. Nakon finala izjavio je:

"Rumunji su zasluženo prvaci Europe. Nama je veliki hendikep bilo neigranje Rančića u finalu, ali na kraju smo zadovoljni i sa srebrnom medaljom. Želio bih čestitati svim svojim suigračima jer smo tijekom cijelog europskog prvenstva bili prava momčad".

Sve čestitke nakon ovog miniEURA idu cijelom Hrvatskom mininogometnom savezu na čelu s predsjednikom Brunom Alpezom, kao i stručnom stožeru reprezentacije koji su predvodili Josip Šimić i Danijel Knežević. U Grčkoj su Hrvatsku predstavljali vratari Marko Mihaljević i Marko Habazin te igrači Tvrtko Močibob, Igor Gusak, Tin Prpić, Marko Tomić, Nikola Stojanović, Ive Bura, Marko Prolić, Jasmin Martinčević, Dario Kleščić, Ivan Rančić i Valentino Klanac.

Sljedeći miniEURO održava se već za godinu dana, a jedan od potencijalnih domaćina je i Hrvatska.

Pročitajte više