Hrvatski dragoljac se vraća u drugu ligu, Slaven Belupo ide u razigravanje s Cibalijom

Foto: Hina

UTAKMICAMA u Osijeku, Zadru i Rijeci zaključena je još jedna sezone HNL-a, ostaje tek odigravanje dodatnih kvalifikacija za popunu Prve lige, u kojima će nakon današnjeg raspleta protiv Cibalije igrati Slaven Belupo.

Posljendjeplasiran je Hrvatski dragovoljac, koji je sve do 83. minute imao u rukama ostanak u ligi, ali je onda primio pogodak od Osijeka, koji se time spasio. Pobjedom nad Zadrom u ligi je ostao i Zadar.

Junak Josip Barišić spasio Osijek
 
U Osijeku su gosti došli s jasnom mišlju da ih samo pobjeda ostavlja u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa, a ofenzivna postava isplatila im se u 20. minuti kad su pogotkom Božića došli u vodstvo. Napadač Crnih u padu je s pet metara u mrežu pospremio loptu ubačenu od Tomića s lijeve strane.
 
Osijek je potom krenuo svim silama prema naprijed, znajući da ih poraz vodi u drugu ligu, no do poluvremena su promašili nekoliko prigoda, a u istom stilu su nastavili i početkom nastavka. Kad je Matas promašio prazan gol iz blizine činilo se da će stvarno teško domaćini danas do pogotka. I onda se u 83. minuti ukazao Josip Barišić.
 
Ušao je u igru i nakon samo desetak sekundi poslao nakon slobodnog udarca loptu glavom u mrežu, za veliko slavlje na tribinama. Postalo je ono još veće nakon što je sudac Marić odsvirao kraj u petoj minuti sudačke nadoknade, a more navijača preplavilo je teren Gradskog vrta. Dragovoljci na kraju nisu uspjeli i unatoč dojmljivim izdanjima u dobrom dijelu sezone vraćaju se opet u niži rang.
 
Rijeka na pogon Krstanovića, Zadar slavio nakon osam poraza
 
Tamo će možda otići i Slaven Belupo, koji je porazom na Kantridi zauzeo na kraju devetu poziciju. Dva pogotka zabio je Krstanović u nastavku i Rijeka je na trijumfalan način završila ponajbolju sezonu u klupskoj povijesti, pobjedom 2:0
 
Zadar je na Stanovima prekinuo niz od osam uzastopnih prvenstvenih poraza, u 36. minuti Jure Jerbić zabio je za 1:0, a taj rezultat održao se do kraja susreta, nakon kojeg je Zadar došao na sedmu poziciju s 35 osvojenih bodova.
 

HNL, 36. kolo:

Osijek - HD 1:1 (Barišić 83'/Božić 20')

Zadar - Istra 1961 1:0 (Jerbić 36')

Rijeka - Slaven Belupo (Krstanović 54', 90')

 

Pročitajte više