Hrvatski kadeti protiv Španjolske za prvo mjesto skupine: "Cilj je ostvaren, uživat ćemo u nogometu"

Foto: Screenshot/UEFA

HRVATSKA U17 reprezentacija izborila je četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva u Bugarskoj, a u utorak u 3. kolu skupine igra protiv Španjolske.

Hrvatski kadeti svladali su domaćine Bugare s 2:0, u drugom su kolu bili bolji s 1:0 od Austrije. Izbornik Darijo Bašić pohvalio je svoje igrače i najavio sudar sa Španjolcima, koji drže drugo mjesto.

"Igrači su odradili veliki posao. Pao im je kamen sa srca. Naš je prvi cilj je ostvaren, a to je bio prolazak skupine. Sutra je utakmica sa Španjolskom koja je uvijek veliki izazov, ali ipak će to biti mirniji susret jer će to biti samo borba za prvo mjesto. Sad možemo rasterećeno uživati u nogometu", poručio je Bašić.

"Španjolska je jedan od favorita prvenstva, a igraju kao i njihova A reprezentacija. Imaju tri-četiri izrazito kvalitetna igrača, kapetana Alena, Olma iz zagrebačkog Dinama i to im je kostur ekipe koji je na viskoj razini. Imaju taj španjolski sustav igre koji oni forsiraju i rade, a to je brzi protok lopte, držanje lopte u posjedu i izrazito su tehnički dobro potkovani", dodao je Bašić.

Ovisno o plasmanu u skupini, naši protivnici u četvrtfinalu bit će Njemačka ili Belgija, iako i reprezentacija Češke još ima šanse biti druga.

"Bez obzira na koga se ide - to su top-momčadi. Belgija je možda za nijansu bolja od Njemačke jer ima individualnu kvalitetu više, pogotovo u napadu", zaključio je Bašić.

Ako se Hrvatska plasira među prvih šest reprezenacija na ovom Euru, atomatski izboriti plasman na iduće Svjetsko prvenstvo.
 
Igrač zagrebačkog Dinama Branimir Kalaica dodao je: "U četvrtfinalu nas vjerojatno čekaju Njemačka ili Belgija i dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili. To nam je najvažnija utakmica, koja donosi i plasman na Svjetsko prvenstvo", izjavio je Kalaica.

Zbog ozljede ramena zarađene u dvoboju protiv Austrije, ipak je iz daljnjih kombinacija otpao Martin Erlić, a umjesto njega izbornik Dario Bašić pozvao je Adriana Zenka, također iz Dinama.

Utakmica sa Španjolskom je sutra od 16 sati.

Pročitajte više