Hrvatski rukometaši konačno zadovoljni smještajem: U Kataru ne fali ni ptičjeg mlijeka

Foto: Index

HRVATSKI rukometaši smješteni su u Marriottu, hotelu koji se nalazi u samom centru blještave Dohe. Okruženi prekrasnim, visokim zgradama neobične i oku vrlo privlačne arhitekture, Duvnjak i društvo pripremaju se za prvu utakmicu protiv Austrije.

"Lijepo nam je ovdje. Sve su nam dali i sve imamo na raspolaganju", rekao je Zlatko Horvat za Index.

Domaćin drži hrvatske rukometaše kao kap vode na dlanu. Goluža može mirno spavati, jer za razliku od prošlogodišnjeg Eura u Danskoj gdje se žalio da su kreveti premali i da mora jesti s radnicima s obližnjeg gradilišta, u Dohi su kreveti kraljevski, a šanse da jede s "bauštelcima" apsolutno nikakve.

"Imam samo riječi hvale. Što god da nam nedostaje, oni će nam to odmah nadomjestiti", rekao je kapetan PPD Zagreba. 

"Sve izvanredno! Od smještaja, hrane, do velebnih dvorana", konačno je organizaciju odobrio i Goluža.

Austrija prva stanica na putu do polufinala

Prva se uvijek pamti i uvijek je najteža. Kad se probije led, onda kasnije sve ide kao po loju. Dobro, ako govorimo o Slavku Goluži onda je sve dobro do polufinala. Izbornik je, uvjeravaju nas igrači, sve podredio otvaranju turnira i utakmici protiv Austrije.


Riječ je o reprezentaciji koja priznaje da je Hrvatska favorit, ali s figom u džepu nadaju se da će SP u Kataru otvoriti s velikim iznenađenjem. Kakve su šanse da se to dogodi?

"Pripremljeni smo za Austriju, to nam je prva utakmica i svi smo fokusirani samo na taj dvoboj. Malo smo se dotakli nekih drugih utakmica, ali najviše smo pričali o ovoj prvoj", rekao je Horvat.

"Ma...jedva čekamo da počne!", poručio je. Na njemu se vidjelo da mu je dosta ponavljanja i odgovaranja na pitanja. Vrijeme je da se s riječi prijeđe na djela.

O tučnjavi s Tunisom nakon Austrije

Reprezentacija je u Kataru odradila tri regeneracijska treninga. Što se napravilo na pripremama, napravilo se. Mi se samo možemo nadati da je Goluža detektirao propuste s posljednje pripremne utakmice pred odlazak u Katar. Srbija je uspjela zabiti 30 golova, što nikako nije dobar znak.

"Dobro, ima razloga zašto je to bilo tako. Imali smo dva teška ciklusa zato je obrana patila. Radili smo na tome da se osvježimo i neke smo sitne korekcije još napravili", objasnio je Horvat.

Nakon Austrije, hrvatske rukometaše očekuje Tunis, odnosno utakmica u kojoj se isprepliću razni borilački sportovi i rukomet. Još uvijek pamtimo Igre u Londonu i kako su Duvnjak i društvo u masnicama napustili teren.

"Ništa posebno nismo govorili oko Tunisa, ali spominjali smo njihovu agresivnost i pripremili smo neke stvari za tu agresivnost. Međutim, o Tunisu ćemo pričati nakon Austrije", za kraj će Horvat.

Pročitajte više