Ibričić za Index: Zdravko kapa dole, ali nema tog novca za koji bih pogazio ono što sam doživio na Poljudu!

Foto: Index, D.R.

ČIM pokuca ljeto, na vrata Europe kucaju višerangirani hrvatski prvoligaši, a u eter tradicionalno ide priča o povratku Senijada Ibričića u Hajduk. Prije dvije godine miljenik navijača bio je glavni pokretač Hajduka u Europa ligi, a Split bi rado opet gledao isti scenarij. Hajduk u Europi, i bivšeg kapetana u dresu kojem se obećao vratiti. Kad-tad. No, može li se taj transfer organizirati već ovog ljeta? 

Provjerili smo to kod Ibričića, koji je od svog kluba Kayseri Erciyesspora dobio poštedu do 17. srpnja kada se mora pojaviti na pripremama. Ugovor s turskim klubom friškog je datuma, traje još dvije godine i to je najveća Hajdukova prepreka. 

"Kada je Hajduk u pitanju, moja plaća nije primarna. Jasno mi je da se pitanje mog povratka stalno povlači, svakog ljeta ispočetka i ono što mogu reći je da ću se kad-tad vratiti u Split. Svoje obećanje navijačima nikada neću pogaziti, jasno, bude li me Hajduk htio. Iskreno ne znam koliko je to u ovom trenutku realno. Spominje se opcija posudbe, no ne znam je li Hajduk već i službeno pristupio mom klubu", ističe Ibričić i napominje da mediji često krivo pišu o njegovoj minutaži u Kayseriju.

"Totalna je neistina da ne igram, u manje od dvije godine odigrao sam 50 utakmica. Zadovoljan sam što se toga tiče, stvari se odvijaju dobro" 

Razočaran sam zbog BiH, ali bit će vremena za tu priču 

Priča o minutaži uvod je u priču koju će Ibro tek ispričati. Još nije vrijeme, kaže, iako su neke stvari jasne i pticama na grani. Njegov odnos s izbornikom Safetom Sušićem daleko je od idealnog, ako uopće i postoji. Ibričić nije dobio ni minute na SP-u. Zašto? 

"Prije svega ovdje želim istaknuti jednu stvar -  jako sam razočaran što nismo prošli skupinu. Za sada ne želim u detalje, ali želim da napišete istinu, a ona glasi da odnosi među igračima nikada nisu bili bolji. Deset godinama sam tu i znam što govorim. Nikakve svađe, tučnjave... To mediji izmišljaju zbog nekih drugih interesa. Nitko nije lud, svi vide što se događa. To je naš mentalitet, zbog njega smo ispali iz grupe koju smo morali proći. Svi znamo kakve igrače imamo i netko mora biti odgovoran za debakl", u dahu priča razočarani Ibričić. 

Kako je doživio potop Hrvatske? 

"Također smatram da je Hrvatska trebala proći skupinu, ali treba biti iskren i reći da je Meksiko odigrao vrhunsko prvenstvo. Zato Hrvatska ne bi trebala biti u depresiji poput nas u BiH"

Interesira se za Ibričića opet i Zdravko Mamić.

"Kada sam došao u Hajduk, rekao mi je da je to njegova najveća greška u karijeri, što je to dopustio. Mamić je sjajan čovjek, treba mu skinuti kapu zbog onog što je napravio za Dinamo. No, već sam mu rekao, Zdravko nema šanse. Ono što sam doživio u Hajduku, nema tih novaca da to pogazim... Iako je Dinamo najuspješniji klub na ovim prostorima po svojim rezultatima, ja to jednostavno ne bih mogao" 

Pročitajte više