Judo turnir u Zagrebu: Europski kup za kadete obara rekorde

Foto: PR

U ZAGREBU se ovog vikenda već tradicionalno održava Europski kup za kadete koji je od ove godine dio IJF "World Cadet Tour-a", što znači da će se bodovati za svjetsku ranking ljestvicu u uzrastu kadeta.

Od 8. do 9. ožujka turnir će se održati u dvorani "Sutinska vrela" u Podsusedu. Prema dosadašnjim prijavama očekuje se oko 1050 sudionika iz 32 različite države. Rekordan broj kadeta koji do sada nije zabilježen niti na jednom Europskom kupu. 837 kadeta te 213 popratnog osoblja.

Europski kup u Zagrebu prvi je u seriji europske turneje. Natjecanje će se odvijati na četiri borilišta s početkom u subotu od 9 sati.

Nakon završenog turnira bit će održan trodnevni trening kamp.

Spomenimo za kraj kako su iz Hrvatskog judo saveza priopćili da je organizirana i humanitarna pomoć za Nadinu Biljanović.

"Povodom iznenadne smrti Darka Biljanovića, samohranog oca Nadine Biljanović, natjecateljice Judo kluba Lika iz Zagreba, te sestre Tamare i brata Mila, ljubazno Vas molimo da se prilogom u okviru Vaših mogućnosti uključite u ovu humanitarnu akciju.

Svaka pomoć će Tamari (21), studentici naftnog inženjerstva, Nadini (18), koja planira upisati Kineziološkifakultet i Mili (13), odličnom učeniku, dobro doći. Stan u kojem su živjeli s ocem opterećen je kreditom, a tu su i ostali životni troškovi o kojima do sada nisu morali razmišljati.

U svrhu pomoći, u Zagrebačkoj banci je otvoren kunski račun na koji se iz zemlje i inozemstva mogu vršiti uplate za pomoć Darkovoj djeci:

Tamara Biljanović

Vrbani 27, Zagreb

IBAN: HR7323600003510142421

BIC/SWIFT: ZABAHR2X (za uplate izinozemstva)"

Pročitajte više