Kalinić: Ako treba, zabit ću za Olića!

NIKOLA KALINIĆ ove sezone kao da je predodređen za uspone i padove. Sezona u Dnjipru počela je izvanredno: zabio je devet pogodaka, ali u naletu se ispriječila ozljeda. Nakon poduže zimske pauze, stradao je zglob,  pa je formu uhvatio tek pred kraj prvenstva i u zadnjem kolu statistiku postavio na 10 pogodaka u 19 utakmica. Pogodak u prosjeku svakih 139 minuta, nije loše. Na pripreme reprezentacije stigao je s etiketom prekobrojnog. Slaven Bilić ovaj put žrtvovao je petog napadača, a Kalinić je bio taj. U Bad Tatzmansdorfu izbjegao je novinare.

"Ma nisam, hvatao sam let za Split. Bilo je teško, ali izbornik je tako odlučio. Nije bilo ljutnje, već sam se pomirio s odlukom i poželio igračima sve najbolje. Otišao sam kući na 5-6 dana. Nije prošlo dugo, a izbornik je nazvao"

Olića je ozljeda udaljila od njegovog posljednjeg velikog natjecanja, no svanulo je - Kaliniću.

"Emocije su zaista bile pomiješane. Bilo mi je drago zbog mene, ali i žao zbog Olića. Vrhunski je igrač i momak, a znam i koliki je radnik. No, na kraju ipak sam presretan što sam ovdje. Ako treba, zabit ću za Olića!", poručio je Kale.

Imamo igraonicu, play-station... sve što nam je potrebno
 
Kako provodite dane do Irske? Izuzev treninga, jasno,

"Zaista je mirno, imamo igraonicu, bilijar, play station i sve ostalo što nam treba. Ipak jedva čekamo da krenu utakmice i ono pravo"

Pojedine igrače Irske poznaješ iz Premiershipa. Trapattoni je najavio da bi Keanea ili Doylea mogao žrtvovati povlačenjem u vezni red.

"Ne vjerujem da će nas nadtrčati! Imamo bolje pojedince u veznom redu. Ma naša je ekipa vrhunska, ali ne smijemo podcijeniti Irce! Moramo napraviti sve da zabijemo taj gol i pobijedimo. To bi nam donijelo samopouzdanje, onda kreće ludnica. No, treba biti oprezan. Sjećate se kako smo s Ircima igrali u posljednjoj prijateljskoj utakmici prošlog ljeta. Tvrdo, 0:0, nismo im uspjeli stvoriti puno šansi. Zato ovaj put moramo iskoristiti i najmanju priliku"


Baš kao što je Kalinić koristio šanse u ukrajinskom prvenstvu, dok ga nisu snašle ozljede.

"Prošao sam pripreme nakon stanke i odmah se ozlijedio. Tri tjedna trebalo mi je da se vratim. Onda sam pokupio i koji karton viška, uvijek nešto.... Ozljeda me malo izbacila iz takta, drugi dio sezone sam pao, ali vratio sam se pred kraj. Sada se osjećam jako dobro"

Njemačka - Ukrajina 6:6

U Ukrajinu mu je doselio i Niko Kranjčar. Istok je, kažu brojke, najveća hrvatska kolonija. U Ukrajini su Srna, Vukojević, Kalinić, Eduardo, Kranjčar i Strinić, u Rusiji Pletikosa, povratnik Dujmović ali i izbornik Slaven Bilić, zajedno sa povećim stručnim stožerom. Prešišali su Njemačku, kao najdraže gasterbajtersko odredište (tamo je trenutno šest reprezentativaca -  Olić, Pranjić, Iličević, Schildenfeld, Perišić i Mandžukić, a govori se i da bi Ćorluka mogao trajnije ostati u Leverkusenu). Ukrajinci su se izjednačili s Nijemcima, vremena se mijenjaju.

"I Niko dolazi, ma neka ga! Čestitao sam mu. Dinamo je pravi, veliki klub i nadam se da će tamo biti glavni igrač", kaže Kalinić.

"I na istoku se igra dobar nogomet, to više nema potrebe ni objašnjavati. Dok smo bili mlađi, jasno da smo zazirali od toga, jer uvijek sanjaš terene Premierlige. No, s vremenom shvatiš da je u nogometu najbitnije da ga igraš"

Pročitajte više