Kapetan upozorava: Ne zanosimo se pobjedama, sve može pasti u vodu

Foto: Hina

HRVATSKA je pripreme za Eurobasket završila pobjedom protiv Izraela u Areni. Roko Ukić i Damjan Rudež postigli su najviše koševa, a Rok Stipčević tricama je donio preokret u drugom dijelu.

> Deveta pobjeda zaredom! Hrvatska položila posljednji test pred Eurobasket

> Perasović: S konačnim popisom čekat ćemo do posljednje sekunde


Kapetan Roko Ukić koji je protiv Izraela povukao, ubacio 12 poena i podijelio pet asistencija, nije želio ulaziti u dublje analize pobjede nad Izraelcima.

"Rezultat je beznačajan. Moramo biti svjesni da na pripremama nismo igrali protiv 4-5 najboljih reprezentacija. Tek se trebamo pokazati. Igrali smo praktično bez trojice igrača iz prve petorke, a mi ostali smo prilično umorni jer nam je zadnja utakmica. Super je što smo izvukli, dobili drugo poluvrijeme s dvadesetak razlike protiv jedne respektabilne ekipe. Možemo biti zadovoljni", izjavio je Ukić te istaknuo kako 9-0 u pripremnim utakmicama ne mora imati nikakav značaj.

"Možeš imati jedan loš dan i sve će to pasti u vodu. Imamo iskustvo od lani, euforija poslije Litve i onda su nas dočekali strašni Filipini. Ne trebamo se ničim zanositi. Treba pobjeđivati na prvenstvu. Misli su nam već okrenute prema Sloveniji", dodao je kapetan.

Tomić: Imamo previše oscilacija

"Istina, imamo puno pobjeda, i to je dobra stvar, uvijek je bolje kad se pobjeđuje. No, imamo previše oscilacija u igri. U jednom trenutku smo dobri, a onda u narednim minutama ne možemo povezati konce na terenu. To nam se ne smije događati", istaknuo je prvi hrvatski centar Ante Tomić.

Stipčević: Svaki kotač će biti bitan


Rok Stipčević je s tri trice bio ključan u preokretu kada je Izrael uspješno držao i po 10 razlike.

"Ušli smo u grču, igrali smo bez tri važna igrača, a igra je bila sporija nego što izbornik zahtjeva od nas. Dobro je što su se pokazali i drugi igrači i da uvijek netko drugi može iskočiti. Eurobasket će biti dug, svaki kotač će biti bitan. Ne treba raditi euforiju sada oko tog niza, ali sa samopouzdanjem idemo na EP", rekao je Stipčević nakon susreta.

 

Pročitajte više