Kek upozorio svoje igrače: Mi predstavljamo hrvatski nogomet, zabranjujem opuštanje protiv Velšana!

Foto: Tea Cimas/Cropix

RIJEKA je posljednji put igrala u pretkolu nekog europskog natjecanja na ljeto 2009. godine. Točnije, u 2. pretkolu Europa lige Riječani su bez većih problema izbacili luksemburški Differdange 03, ali ta europska priča trajala je vrlo kratko jer su Riječani već u 3. pretkolu izvukli neugodan Metalist, koji ih je sa sveukupnih 4:1 izbacio iz natjecanja.

Četiri godine kasnije, Riječani će ponovno gledati europski nogomet. U 2. pretkolu Europa lige na Kantridu stiže velški Prestatyn Town, a trener Matjaž Kek smatra kako njegova momčad mora biti na stopostotnom nivou.

"Plasman u Europu bio je naš cilj prošle sezone i sad smo tu, pred vratima Europe. Znači, prvi cilj je ostvaren i sada se okrećemo onom drugom - 3. pretkolo Europa lige. Utakmica u Europi uvijek donosi neki naboj. Mi predstavljamo hrvatski nogomet, moramo paziti na koeficijent. Vi znate da kad igramo protiv slabijeg protivnika, poludim ako vidim neko opuštanje ili ako netko ne ide na glavu", rekao je slovenski trener.

"Ne smijemo podcijeniti našeg suparnika. Kod mene nema "lako ćemo". Vjerujem da su moji igrači dovoljno pametni i da će u te dvije utakmice igrati iznad svojih mogućnosti", smatra trener Rijeke.

Tomečak: Moramo dati sve od sebe

Ivan Tomečak spreman je za europske izazove u dresu Rijeke.

"Motivirani smo i jedva čekamo utakmicu. Protivnik se neće sam pobijediti i bez obzira što nisu u pitanju zvučna imena, protivnik se neće predati samo tako. Moramo dati sve od sebe", rekao je bivši igrač Dinama.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu u 21 sat, a tekstualni prijenos možete pratiti na Indexu.

Pročitajte više