Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Brz tempo Čehovskih Medveda odvest će utakmicu na veliki broj golova

>>> Sve prijedloge i analize za potražite na adresi za pametno klađenje!

NIJE lako ovih dana treneru Patriceu Canayeru. U Montpellieru se još uvijek sve radi u sjeni afe oko braće Karabatić i ostatka igračkog kadra umiješanog u namještanje utakmice u Rennesu, odnosno klađenje protiv svog tima.

Posljednje informacije govore o suspenziji kluba petorci igrača - braći Karabatić, Teju, Gajiću i Proštu, tj. odluci da im se više ne isplaćuju ugovorne obveze. Igrači i dalje imaju zabranu kontakta sa suigračima, a rasplet se još ne nazire.

Montpellier pokušava spasiti sezonu. Na probu je doveden dobro poznati pivot, 36-godišnji Gyula Gal, kao potencijalna zamjena za Teja. U Rusiju sigurno nije putovao, a još nema informacija je li zadovoljio i hoće li ostati do kraja. Ako se provede do kraja odluka o suspenziji spomenute petorice, novac u Montpellieru neće biti problem, daleko veći problem jest tržište gdje je sve što vrijedi ugovorno vezano, sezona je tek mlada i promjene još nisu na snazi.

Što se tiče dijela na parketu. Montpellier je prošlog četvrtka dobio St. Raphaël u svojoj dvorani u derbiju francuske lige. Radi se o rivalu kojeg su dobili u svih 18 odigranih utakmica. Golman Robin je u završnici donio prevagu.

Vikend je donio Ligu prvaka i domaći okršaj kontra Hamburga, koji se činio kao dobra šansa za neke europske bodove jer je igrao bez Hensa i Lijewskog, dakle samo s Duvnjakom, Lackovićem i Krausom u bekovskoj liniji, no i takvi Nijemci su bili prejaki. Problem Francuza u ovom trenutku je obrana, daleko najveći problem, jer uz Hmama malo tko je sposoban 'mlatiti' kako treba. Metličić teško može cijelu utakmicu odraditi, Accambray i nije tako moćan obrambeni igrač, Mamelund također.

"Pobjeda Hamburga je zaslužena, ali tijekom cijele utakmice vidio sam moju hrabru momčad koja je pružila lijepi spektakl“, govorio je trener Canayer nakon poraza te dodao: "Odigrali smo na razini onog što igramo proteklih 10-ak dana, momčad se stabilizirala i polako napreduje.“

Rusi su pak krenuli u potpuno drugačijem smjeru u prošlom susretu Lige prvaka, što su ga odigrali u gostima protiv Flensburga. Iako su poznati po vrlo brzom i efikasnom napadu, to u navedenom susretu nije bio slučaj.

"Funkcionirali smo sasvim normalno do rezultata 10:10, ali tada smo počeli završavati akcije potpuno nerezonskim šutevima, nakon kojih smo primali vrlo lake pogotke. U globalu, napad je itekako podbacio u tom susretu“, priznao je trener Maksimov.

Stoga je cilj uoči večerašnjeg susreta za ruskog legendarnog stratega itekako jasan - iskupljenje za poraz od 10 pogodaka razlike pred svojim navijačima. Maximov odaje i mali detalj koji bi mu trebao pomoći u dolasku do novih bodova u grupnoj fazi elitnog rukometnog natjecanja: "Iskustvo je sasvim sigurno na našoj strani, nakon situacije koja potresa Montpellier. Moramo to iskoristiti i doći do dva boda!“

Ali, u Njemačkoj je upravo to iskustvo podbacilo te donijelo bodove Flensburgu. Zapravo bi najveća sreća za večerašnje domaćine trebali biti izostanci u francuskoj ekipi koji prvenstveno oslabljuju obranu, što ekipa trenera Maximova mora iskoristiti.

"Mislim da uz nešto bolju obranu možemo učiniti Francuzima nešto slično kao što je nama učinio Flensburg", zaključuje trener ruske ekipe, a to znači uvjerljivu pobjedu baziranu na jednostavnoj realizaciji.

Prognoza:

Čehovski Medvedi – Montpellier , tip: više od 60,5 golova

Gledao sam nekoliko utakmica obje ekipe ove sezone i jasno je da i jedni i drugi daleko bolje stoje u napadu. Istina, Medvedi su u tom segmentu podbacili protiv Flensburga, no Maximov je već upozorio da neće trpjeti ponavljanje takvog scenarija, zbog čega danas očekujem daleko moćnije Ruse, a u samoj efikanosti njihova napada trebala bi im pomoći i obrana Montpelliera koja ima praktički samo Hmama kao "udarača". Uz njega, Metličićeve kvalitete u obrani nisu sporne, ali teško može izdržati cijeli susret u tako visokom tempu. To znači da bi se obrani trebali priključiti barem u jednom dijelu susreta i Accambray te Mamelund, a njihove kvalitete u obrani su na daleko lošijoj razini, pogotovo one Norvežana.

Ali, zato su Accambray i Mamelund moćni u napadu te uz redovito brz tempo igre koji preferiraju sasvim sigurno mogu prebaciti i visoke margine pogodaka. Iskreno, ne bi me čudilo da se krajnji rezultat zaustavi na kakvih 64-65 pogodaka.

Pročitajte više