Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Poljak će sigurno igrati polufinale Wimbledona!

Foto:Guliver Images/Getty Images

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Melzer je u najavi meča protiv Janowicza naglasio da će njegov retern presuditi. Visoki Poljak je u tri seta protiv Almagra zabio 30 asova, ali je protiv Austrijanca imao samo 16 u pet setova. Odlučujući je bio vrlo izjednačen, no Poljak je pokazao veću hrabrost. Iskoristio je jedinu break-loptu u toj dionici i pobjedom popravio najbolji Grand Slam plasman karijere. Bez obzira na veliko veselje, bio je vrlo kritičan prema terenu na kojem su igrali:

- Vanjski tereni više nisu za igru, jako je sklisko i to je opasno za nas igrače. Bilo je puno krivih odraza, tako da nisam mogao igrati svoj najbolji tenis, ali sad se vjerojatno vraćam na jedan od glavnih terena. Janowicz je na kraju imao samo dva poena više od razočaranog Melzera. Imao je manje break-lopti i slabiju realizaciju drugog servisa, ali je pokazao veću odlučnost u najvažnijim trenucima. Nije se bojao potegnuti kad je trebalo. - Imao sam break u četvrtom setu i trebao sam tada zaključiti pobjedu. Imao sam problema s nervozom - priznao je poljski dvometraš nakon meča. Wimbledon je ove godine pun iznenađenja, ali malo tko je mogao očekivati poljsko četvrtfinale. Pogotovo Kubota koji je uoči četvrtog kola rekao da u njegovim godinama nema što za izgubiti, samo dobiti. I on je trebao pet setova, s tim da je Francuz imao vodstvo 2:1.

U odlučujućem setu je Mannarino imao jednu break-loptu, a Kubot čak 11. Napravio je break odmah u prvom gemu i tu prednost zadržao do kraja meča servisom. Kubot je zabio 26 asova uz 82% osvojenih poena na prvom servisu i na mreži je zaradio čak 56 poena, više od trećine ukupno osvojenih. Opet smo vidjeli poljsku verziju popularnog "can-can" plesa. Janowicz obično trga majicu nakon velike pobjede, bar je to napravio na Roland Garrosu. On je onako, više macho tip. Proslava Kubota je pomalo neobična za muški sport, no vezana je za jednu vježbu koju Poljak radi za zagrijavanje, a na kraju je postala njegov zaštitni znak.

- Neka radi što god želi, to je njegovo slavlje - uz smijeh je Janowicz prokomentirao plesne sposobnosti svog sunarodnjaka i onda ozbiljno zaključio da je njihov susret veliki uspjeh poljskog sporta. Kubot je tijekom karijere napravio velike uspjehe u parovima, što mu omogućuje dva izvora prihoda. Korisno, posebno na ovako velikim turnirima, ali postoji i još jedan razlog zašto se isplatilo igrati u svim konkurencijama na Wimbledonu tijekom karijere.

- Za mene je ovo fantastičan trenutak jer sam ušao u "Zadnjih osam". To znači da nakon završetka karijere uvijek imam omogućen dolazak na ovaj turnir i gledanje svih mečeva. Za to je potrebno ostvariti polufinale i finale u parovima i miksu, te četvrtfinale singla. Sad sam i to uspio, što znači da neću morati jednog dana žicati kartu za Wimbledon - zadovoljno je zaključio Kubot.

Prognoza: Hendikep setova +2,5 tip: 1

Ovo je poljski derbi kakav skoro nećemo vidjeti. Janowicz @ 1,2?

Ne, hvala. Naravno da je on Top 20 igrač sada, ali njemu se tresla ruka u meču protiv Melzera. Priznao je to. Nije rutiner i za njega je ovo novo iskustvo. Ali najvažnije od svega, Kubot i on se odlično poznaju. Treniraju zajedno, posebno tijekom Davis Cup vikenda i ako je što Kubot naučio u parovima, gdje pripada vrhu, je igrati na slabosti protivnika.

Puno primjera smo imali u tenisu gdje igraju sunarodnjaci s velikom razlikom u renkingu, ali se meč zakomplicira jer se igrači odlično poznaju. Ovdje nema respekta, renking je manje važan. Ne bi se začudio da Kubot dobije, no to mi je manje važno. Ono u što stvarno vjerujem je da meč ne može završiti u tri seta. Ne u ovakvoj situaciji. S obzirom na veliko favoriziranje Janowicza, oklada je dobila veću vrijednost. Obojici je ovo meč karijere i pod pritiskom nitko neće briljirati. Uz to, veći je pritisak na Janowiczu. Očekujem maraton.

Pročitajte više