Kovač nakon treninga otkrio: Nije tajna, računam na Olića!

Foto: HNS 

OLUJNI vjetar potjerao je Niku Kovača sa stadiona Laugardalsvoelluru (pratite prognozu uživo), koji će prvi puta osjetiti tek na utakmici. Reprezentacija je posljednji trening odradila od 11:30, a Niko Kovač otklonio je i posljednje dileme. 

"Olić je danas trenirao s momčadi. Još ću popričati s njime, i ako bude na 100 posto, nije tajna da će igrati", javio je izbornik s Islanda. 

Hoće li izbornik koristiti Olića od početka, ili tek ako nam bude nedostajalo prodornosti na lijevom krilu, nije otkrio. Zato se ne može reći niti da mjesto gubi Ivan Perišić, no dojma smo da će se Kovač kao što je i najavio, osloniti na iskusne igrače. Šimunića, Olića, možda i Kranjčara. 

Možemo li, računajući s tim da Kovač "nikada ne improvizira, već računa i planira", očekivati da Hrvatska u ovoj utakmici neće tražiti pobjedu pod svaku cijenu?

Nećemo se braniti! 

Vremenski uvjeti na Islandu su kaotični, no topli bi vjetar mogao olakšati život nogometašima na terenu.

"Island je fizički dominantan i jako motiviran zbog svoje jedinstvene prilike, ali znamo koje su im lošije osobine i to ćemo pokušati iskoristiti. Nećemo se braniti, ali nećemo biti ni naivni i čekat ćemo svoje prilike", kaže Kovač.

Pred njim je premijera, utakmica koja može odrediti puno stvari u hrvatskom nogometu u narednim godinama. 

"Pred nama su dvije utakmice. Svi bismo voljeli sve riješiti u prvih 90 minuta, ali bit ćemo pametni i nećemo srljati. U najmanju ruku tražimo pogodak, a nadamo se i više njih", dodao je.

U reprezentaciji je, kaže, okrenut novi list.

"Sve što je bilo u prošlosti sada je zaboravljeno. Na treningu se osjeti želja i nadam se da će tako biti i na utakmici. Ritam nije bio jednostavan, imali smo po dva treninga dnevno i sastanke o teoriji i taktici, a atmosfera je vrlo, vrlo dobra", ističe izbornik.

"Istina, na kraju, uvijek leži na terenu i ovoga će puta tako biti. Pri promjeni trenera momčad se trgne i uvjeren sam da će reakcija biti pozitivna", poruka je izbornika.

>>> Složi momčad Niki Kovaču: Ovo su posljednje dileme 

Pročitajte više