Krajan: Poljaci su protiv nas blagi favoriti u Davis Cupu

Foto: Gulliver Image/ Getty Images

SLJEDEĆI tjedan počinju natjecanja u najprestižnijem reprezentativnom teniskom natjecanju Davis Cupu, a protivnik reprezentacije Hrvatske u 2. kolu Prve skupine  je reprezentacija Poljske. Izuzetno jaka i potentna reprezentacija, koja je blagi favorit, ali ni Hrvati ne idu u Varšavu bez izgleda. Upravo takvi su zaključci presice koja je danas održana u Zagrebu.
 
Teško gostovanje
 
 ''Gledam na ovaj susret kao na izazov i kao mogućnost da ova reprezentacija pokaže ono što može, a ja osobno želim pokušati igrati odlično. Zbilja priželjkujem ovaj Davis Cup, jer u prošlom susretu nisam igrao i drago mi je da sam ponovno u reprezentaciji", rekao je najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić, te je dodao: ''Bit će ovo teško gostovanje: Poljaci su proteklih godina bili u ovoj Prvoj skupini i definitivno su ekipa koja može igrati u Svjetskoj skupini. Imaju odlične igrače, ali jednako tako i mi, i nadamo se da bismo mogli proći u ovom teškom susretu."
 
Izostanak Ivana Dodiga je veliki hendikep
 
Izbornik Željko Krajan za susret protiv Poljske pozvao je, osim Čilića, Bornu Ćorića, Matu Pavića i Marina Draganju. Ćorić, koji je debitirao prošle godine u susretu s Velikom Britanijom u Umagu, također je nazočio konferenciji, a Pavić i Draganja će se suigračima priključiti u Poljskoj. Trenutno su na ATP Challengeru u Guadalajari, gdje su kao prvi nositelji za sada u polufinalu. U odnosu na prethodne susrete ovaj put u postavi nema Ivana Dodiga, koji smatra da zbog problema s leđima ne bi mogao dati maksimum u susretu s Poljacima. 
 
Izgledi su  ipak manji od 50-50
 
''Sigurno da izgledi više nisu 50-50, jer je Ivanovo neigranje veliki hendikep. Pogotovo u paru, gdje je jedan od najboljih igrača. S njim bi puno toga bilo drukčije. Ovaj par koji imamo je stasao, Mate i Marin su ove godine igrali jednom u finalu i dvaput u polufinalu na ATP turnirima, no čeka ih iskusan par. Ivan bi tu došao do izražaja, no nažalost nemam te slatke brige. Ipak, koliko god su nam šanse manje za nekih 10-15% posto  mislim da imamo izgleda u tom susretu," rekao je Krajan.
 
Poljaci još nikad nisu igrali u Svjetskoj skupini i ambicije su im velike, žele ući u elitni rang. Može li Hrvatska pokvariti te planove?
 
"Sigurno da može, zato i idemo u Varšavu. Renking i forma Jerzyja Janowicza daje im pravo na nadu, taj njegov uzlet na ATP listi im daje pravo na te ambicije. Ali, i dalje, s Marinom koji je u životnoj formi,  mislim da bismo im mogli pokvariti planove i za još godinu dana odgoditi ulazak u Svjetsku skupinu", zaključio je Krajan.
 

Pročitajte više