Krstičević: Pustimo priče o nepostojanju imperativa, želim osvojiti Kup i drugo mjesto

Foto: Paun Paunović / Cropix

NAKON povratka iz Gabele Mišo Krstičević dao je svoj komentar na pripremni period.

"Drago mi je što su momci na lijep način odgovorili dobrim igrama i osvajanjem turnira. Svaka pobjeda je dobrodošla, pogotovo protiv Budućnosti, prvoligaša iz vremena bivše države. Osim jednog ili dvojice igrača svi se drugi moraju izboriti za svoju poziciju u momčadi! Igrači su toga svjesni. Nemamo pretplaćenih na mjesto u momčadi, svi daju svoj maksimum da se nametnu. Ove polusezone bit ćemo oslabljeni u odnosu na prošlu. Neće nam biti lako zadržati drugu poziciju, ali učinit ćemo sva da to napravimo, da izborimo drugo ili treće mjesto koje osigurava plasman u Europu i da osvojimo kup", kazao je Krstičević za SD.

Najveći problem stvorila je prodaja Josipa Radoševića, odnosno ozljeda Antonija Milića...

"Imamo mi neka rješenja za to mjesto s Limom i Vršajevićem, ali onda gubimo na nekim drugim pozicijama. Teško je slabiti jednu poziciju da bi ojačao drugu. Plazonić i mali Medak su se potrudili, ali da li je to dovoljno da ostvarimo ambicije koje pred nas postavljaju navijači i ime Hajduka, ne govorim pritom o upravi i Nadzornom odboru. Teško je zadovoljiti jednu i drugu stranu, nemamo novca za pojačanja, a moramo pružati dobre igre i ostvarivati dobre rezultate. Mali nesrazmjer, ali ćemo se truditi. Borbenošću, angažiranošću, radom na treninzima pokušat ćemo to nadomjestiti, pa da možda pokušamo biti još i bolji", dodao je.

Predsjednik Nadzornog odbora Josip Paladino istaknuo je kako pred momčad neće postaviti imperativ.

"Kažem, sve je to lijepo, ali mi smo Hajduk. Zna se vrlo dobro koji nam je to uteg i kakve obveze imamo prema navijačima. Radili smo teško i naporno, spremamo se da budemo što bolji, da zadovoljimo navijače i da pomognemo upravi da konsolidira financijsku situaciju u klubu.

Od prinova najviše je pokazao Jean Kouassi...

"Napravio je iskorak više od ostalih prinova. Jakoliš je zbog ozljede preskočio dosta treninga, Nižić se još nije potpuno uklopio u momčad, Brazilcima će isto biti potrebno duže vrijeme za adaptaciju, a i preskočili su deset dana treninga. Lima? On je naš "all round" igrač, vrhunski momak i igrač, veliki dobitak za nas ove polusezone, a mi bi htjeli da ostane i duže. Da, ističe mu ugovor, ali učinit ćemo sve da ostane kod nas. To je sada stvar Uprave", za kraj će.

Pročitajte više