Lawler savladao Browna nakon 25 minuta rata, Rumble ekspresno, a Bermudez došao do sedme u nizu

Foto: Fightsite

ROBBIE LAWLER dobit će novu priliku napasti pojas UFC-ovog prvaka u velter kategoriji i to nakon 25 minuta sjajne borbe protiv Matta Browna, koji ipak nije imao pravog odgovora na Lawlerovu agresiju. Anthony Johnson je impresionirao nokautiravši Rogeria Nogueiru u prvoj rundi, a do sedme pobjede u nizu došao je Dennis Bermudez.

Iako vjerojatno neće odnijeti nagradu za borbu godine, kako su prije nje proglašavali susret Robbiea Lawlera i Matta Browna, teško se može reći da su ova dva velteraša razočarali. Ipak, Robbie Lawler je bio, prije svega, raznovrsniji i precizniji te zasluženo odnosi pobjedu i dolazi do prilike za napad na titulu.

U prvoj rundi vidjeli smo najizjednačeniju borbu. Oba borca su pogodili par bombi, a tijekom tih pet minuta izgledalo je da do druge runde neće ni doći. Ipak, borci su izdržali, no obojica su već bila podosta oštećena. Drugu rundu je bolje počeo Brown, a jedno ruše i dominacija na podu su mu vjerojatno donijeli tu rundu.

Iako je Brown nakon dvije runde bio bolji, nakon toga kao da se ugasio. Lawler je uspio dobiti kontrolu ritma borbe i Brown gotovo da više nije uspio uputiti ozbiljan napad, dok je Lawler pogađao i skupljao bodove, koji su mu na kraju i donijeli zasluženu pobjedu. Jednostavno, bio je konkretniji i bolji, a kako je borba odmicala, jednostavno je imao više snage i svježine od svog protivnika te slavio čistom odlukom sudaca.

Fantastičan nastup, koji bi ga mogao dovesti u sam vrh poluteške kategorije, ostvario je Anthony 'Rumble' Johnson. On nije ništa prepustio slučaju te je od prve sekunde borbe napao Rogeria Nogueiru koji nije očekivao takvu eksploziju te je pokušao izbjeći ranu izmjenu. Ipak, to mu nije uspjelo, Johnson je pogodio jedan precizni i snažni kroše, nakon čega je brazilskog borca jednostavno trebao udarati dok sudac nije prekinuo.

Ništa manje impresivan nije bio ni Dennis Bermudez. Kao što se i najavljivao, njegova borba protiv Claya Guide bio je pravi 'cardio war', posebno u prvoj rundi, gdje su oba borca držali strašno visok ritam. Pred kraj nje, Bermudez je došao u poziciju za gušenje, no nije mu uspjelo. Druga runda je bila slična, no ovaj puta je Bermudez došao u sjajnu poziciju s dovoljno vremena do kraja te uspio uhvatiti gušenje nakon kojeg je Guida bio prisiljen tapkati. Bermudezu je ovo sedma pobjeda u nizu i sigurno će dobiti protivnika iz samog vrha perolake divizije.

Najizjednačeniju borbu glavnog programa odradili su Josh Thomson i Bobby Green. Nakon tri runde, podijeljenom je odlukom slavio Green, iako ne bi bilo nepošteno i da je pobjeda otišla "The Punku", kojem je ovo drugi poraz u nizu, oba izuzetno neizvjesnom podijeljenom odlukom. Green je došao do četvrte pobjede u isto toliko UFC nastupa.

Na glavnom programu smo tako imali četiri sjajne borbe, no uvodni ipak nije bio na tako visokoj razini. U najzanimljivijoj borbi sastali su se Cruickshank i Masvidal, a nakon što je Daron odradio sjajnu prvu rundu, Jorge je druge dvije uspio rušiti svog protivnika te kontrolom na podu doći do jednoglasne sudačke odluke u svoju korist.

Vrijedi spomenuti i Patrick Cumminsa koji je naprosto uništio Kylea Kingsburya, a jedan sudac mu je sve tri runde dodijelio 10-8, što je pravi presedan. Trenutno je na UFC skoru 2-1, a jedini poraz je doživio od Daniela Cormiera, u borbi koju je prihvatio samo deset dana prije održavanja.

UFC of FOX 12 - rezultati:

Robbie Lawler def. Matt Brown - jednoglasna odluka sudaca
Anthony Johnson def. Antônio Rogério Nogueira - TKO, R1 0:44

Dennis Bermudez def. Clay Guida - SUB, R2 2:57
Bobby Green def. Josh Thomson - podijeljena odluka sudaca

Jorge Masvidal def. Daron Cruickshank - jednoglasna odluka sudaca
Patrick Cummins def. Kyle Kingsbury - jednoglasna odluka sudaca
Tim Means def. Hernani Perpétuo - jednoglasna odluka sudaca
Brian Ortega def. Michael De La Torre - SUB, R1 1:39

Tiago Trator def. Akbarh Arreola- jednoglasna odluka sudaca
Gilbert Burns def. Andreas Ståhl - jednoglasna odluka sudaca
Joanna Jędrzejczyk def. Juliana Lima - jednoglasna odluka sudaca
Noad Lahat def. Steven Siler - jednoglasna odluka sudaca

Pročitajte više