Leptir iz Čačka i belgijsko čudo od djeteta mijenjaju Suareza: Liverpool doveo Markovića i Origija!

Foto: Getty Images / Guliver image

UKUPNO 37 milijuna eura potrošio je Liverpool na dva najnovija ofenzivna pojačanja, kojima želi nadoknaditi skori i neminovni odlazak Luisa Suareza u Barcelonu za 80 milijuna eura.

Sva tri portugalska sportska dnevnika: A Bola, O Jogo i Record, na današnjim naslovnicama donose kako je Benfica mladog (20) Srbina iz Čačka prodala Liverpoolu za 25 milijuna eura, samo godinu dana nakon što je Partizanu za njega dala 7 milijuna.

Marković je desno krilo, ali može igrati i na drugom boku, kao i polušpica,  a zbog brzine i gracioznosti u Portugalu su ga prozvali "Leptir".

Ali, brzo je odletio iz zemlje u kojoj je za jednu sezonu osvojio gotovo sve: prvenstvo, kup i liga kup, a u finalu Europa Lige nije mogao sudjelovati jer se u polufinalu protiv Juventusa potukao s Juventusovim Mirkom Vučinićem.

Portugalski mediji navode kako je Liverpool u petogodišnji ugovor s Markovićem postavio odštetnu klauzulu od 45 milijuna eura.

Englezi pišu kako je njihov vice-prvak sve dogovorio i s Lilleom, odakle na Anfield za 12 milijuna eura stiže Divock Origi, 19-godišnjak kojeg je na SP-u proslavio belgijski izbornik Marc Wilmots.

Za mladog napadača kenijskog porijekla, kako kažu Belgijanci, nije znalo ni pola reprezentativaca, kada je Wilmots prije dva mjeseca pročitao njegovo ime među 23 igrača koji idu na SP.

Ali, prvo ulascima s klupe umjesto Lukakua i golom za pobjedu protiv Rusije (kojim je postao najmlađi strijelac Belgije na SP-ima), a kasnije i nastupima u prvoj momčadi, Origi je postao hit i vruća roba na tržištu.

Liverpool je ovog ljeta jedan od najaktivnijih velikih klubova na tržištu, jer žele dovesti i Alexisa Sancheza, te naravno, Dejana Lovrena.

Već ranije za ukupno 33 milijuna eura kupili su dvojac iz Southamptona: veznjaka Adama Lallanu i napadača Rickieja Lamberta, a Bayera su mladog njemačkog rerprezentativca i veznjaka Emrea Cana platili 12 milijuna eura.
 

Pročitajte više