"Likvidacija slijedi kroz dva tjedna": Portsmouth odlazi u povijest!

NAKON što su osmorica nogometaša odbila nagodbu oko isplate dugovanja, prinudni upravitelj Portsmoutha Trevor Birch najavio je skoru likvidaciju kluba. Portsmouth je trenutno član First Divisiona, trećeg razreda engleskog nogometa, a prema Birchovim riječima kroz dva tjedna će biti ugašen.

Uteg koji klub vodi u propast su nogometaši predvođeni Nwankwom Kanuom - nekadašnji napadač Arsenala, Intera i Ajaxa od Mornara potražuje tri milijuna funti, a još sedmorica suigrača ne odustaju od svojih potraživanja niti pristaju na bilo kakve odgode naplate ili umanjene iznose.

"Ukoliko ne postignemo dogovor s osmoricom igrača klub ide u likvidaciju, vjerojatno u iduća dva tjedna. Na platnom spisku još imamo nogometaše poput Ben Haima, Davea Kitsona i Kanua. Posljednji je uputio dopis klubu da želi napustiti Portsmouth, ali tek nakon isplate svih dugovanja. On i ostali igrači drže sudbinu kluba u svojim rukama", izjavio je Birch za Sky Sports i nastavio:

"Moram napomenuti da nisu oni krivi za situaciju u kojoj se klub nalazi, ali su u mogućnosti da nam pomognu raščistiti ovaj nered. Problem je što su iz kluba već mnogo puta plakali da će biti ugašen pa nam sada u najkritičnijem trenutku više nitko u to ne vjeruje. Istina je da se Portsmouth bori za život i da bi mogao prestati s radom za dva do tri tjedna", upozorio je Birch.

Pročitajte više