Lista želja: Hrvatska bez posebnih zahtjeva, Japanci traže jacuzzi u svakoj sobi, a Francuzi tekuće sapune

Foto:Guliver Images/Getty Images

BRAZILCI se užurbano pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje počinje 12. lipnja, a brazilski Lance donosi popis želja koje su sve reprezentacije sudionice poslale organizatorima.

Brazilci nigdje ne navode Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, ali poznato je kako će Niku Kovača tijekom boravka u Brazilu čuvati nekoliko hrvatskih policajaca. Mediji u BiH javljaju kako Džeko i ekipa nisu imali posebnih želja. S druge strane, ostale reprezentacije imale su, manje-više, iste zahtjeve. Video igrice, brzi internet i posebne uvjete po pitanju prehrane.

Ekvadorcima banane, Južna Koreja otvorena prema navijačima

Japanci su tražili da u svakoj sobi u svom kampu imaju jacuzzi, Čileanci žele nove krevete i televizore, a kad smo kod televizora reprezentativci Hondurasa, kao i Švicarske, moraju imati televizijske kanale iz vlastite zemlje.

Australcima je vrlo bitno da im organizator svakog dana dostavlja novine iz cijelog svijeta, a Ekvadorci svako jutro na stolu moraju imati banane iz njihove zemlje.

Urugvajci su tražili tihe klima uređaje u sobama, a od organizatora su zatražili da oko njihovog kampa podignu visoke zidove koji bi ih dijelili od znatiželjnih navijača. S druge strane, Južna Koreja pozvala je svoje navijače da ih slobodno posjete u kampu.

Alžircima u svakoj sobi mora biti po jedan primjerak Kur'ana

Vahid Halilhodžić i njegovi Alžirci u svakoj sobi moraju imati po jedan primjerak Kur'ana, a Francuzi žele tekuće sapune umjesto tvrdih.

I za kraj, Portugalci traže da svaka soba bude opremljena s konzolama i video igricama, a što se tiče Ronalda njega će paziti čak četvorica zaštitara.

Pročitajte više