Lovren u štrajku nakon što je Southampton odbio Liverpoolovih 20 milijuna funti za njega

Foto: Guliver Image/Getty Images

"JEDAN od najbolje ocijenjih braniča prošle sezone Premiershipa, neće se pojaviti na pripremama Southamptona i predao je zahtjev za transferom nakon što je njegov klub odbio Liverpoolovu ponudu za njega, tešku 20 milijuna funti", javljaju mediji s juga Engleske.

Dodaju kako je Lovren, kojeg želi i Tottenham (čiji je novi menadžer Mauricio Pochettino braniča vodio i u Southamptonu) ogorčen ovakvim odgovorom njegovog kluba na ponudu vice-prvaka, jer je time iznevjeren dogovor koji ima s upravom; da ga puste ako zainteresirani klub ponudi upravo 20 milijuna funti.

U pat-poziciji Southampton trenutno ima jače argumente, jer Lovren, kojeg su prošlog ljeta Lyonu platili 8.5 milijuna funti, ugovorom je vezan još tri godine.

Redsi su drugi put ovog ljeta poslali službenu ponudu Svecima za Lovrena, ali i ova poboljšana, odbijena je poput prethodne, jer novi trener Ronald Koeman želi zaustaviti egzodus najboljih igrača, koji je opustošio momčad jednog od najugodnijih iznenađenja prošle sezone, u kojoj je Southampton 8. mjesto postigao najbolji plasman u Premiershipu.

Prijelazni rok nije se ni zahuktao, a Sveci su već ostali bez lijevog beka Lukea Shawa, koji je prešao u Manchester, te veznjaka Adama Lallane i napadača Rickieja Lamberta, novih igrača Liverpoola.

Southamptonu je svlačionica prazna, ali im je zato blagajna puna i ne žuri im se prodati Lovrena, jer od navedenih transfera zaradili su 60 milijuna funti koje planiraju uložiti u obnovu momčadi.
 

Pročitajte više