Lowen igra za Ligu prvaka, Goppingen je mislima u Kupu EHF-a: Čupić i društvo će zabiti puno golova

ITEKAKO zanimljiv dvoboj odigrat će se u njemačkoj rukometnoj ligi. Susreću se dvije momčadi iz gornjeg dijela tablice, Goppingen i Rhein Neckar Lowen.

Momčad Goppingena se trenutno nalazi na 8. poziciji sa malo šansi za napredovanjem budući da već zaostaju pet bodova za 7. plasiranim Lemgom. Moglo bi se reći kako je Goppingen već završio sa ovom sezonom jer teško da mogu doći do Europe, a ne mogu ispasti iz lige. Ipak nema razloga vjerovati kako će Goppingen olako shvaćati preostale utakmice, igrati će oni do kraja. Možda u ovom trenutku je Goppingenu najbitniji EHF kup gdje se susreću s neugodnom bjeloruskom momčadi Dinamo Minsk. U prvom dvoboju odigranom prošle nedjelje poraženi su 27:23, uzvrat je već ovaj vikend i fokus je vjerojatno na toj utakmici. U utakmici u Minsku za Goppingen su nedostajali  1. srednji bek Michael Haaß (long term), lijevi bek i stup obrane Draško Mrvaljević te 1.desno krilo Christian Schöne kao i 1.golman Enid Tahitović. Svi navedeni osim golmana Tahirovića bi trebali izostati i u današnjem dvoboju.

Momčad Lowena gaji šanse za plasman u Ligu prvaka iduće sezone, bilo to preko kvalifikacija ili samim direktnim plasmanom. Takvu situaciju nudi plasman među četiri najbolje ekipe lige, a Lowen trenutno zauzima 5. mjesto. Igra Lowena se osjetno digla u zadnje vrijeme. Razloga je više, od nešto boljeg rasporeda, tj. manjeg broja utakmica u posljednja dva tjedna, pa do oporavka većine igrača. Jedini izostanak je i dalje Žarko Šešum, svi ostali igrači su spremni. Lowen je također sudionik EHF kupa, svoju dobru formu su pokazali pobijedivši neugodno Gorenje u Sloveniji rezultatom 27-25. Za razliku od Goppingena imaju puno bolju situaciju pred uzvrat na svom terenu.

BetPlace.net preporučuje:


Na kraju bliži pobjedi u ovoj utakmici je momčad Rhein Neckar Lowena koji nam se doimaju kao momčad koja je u boljoj formi. No daleko od toga da će ovo biti lagani meč za njih. Možda najbolja opcija u ovoj utakmici bi bila timski over Lowena 27.5.

Pročitajte više