Maloljetnik pušten: U zatvoru ostala još dvojica napadača na Kovača i ekipu iz HNS-a

Foto: Hina

IZ ZATVORA u Gospiću pušten je da se brani sa slobode maloljetni okrivljenik za napad na izaslanstvo Hrvatskoga nogometnog saveza u ponedjeljak na odmorištu Zir, a u zatvoru su ostala još dvojica od ukupno 12 izgrednika.
 
Predsjednica suda Radmila Rendulić izjavila je za Hinu da zadržavanje okrivljenika T.M. i A.V. može trajati do 15 dana, ali može se i prije ukinuti, te da su obojica zadržana zbog opasnosti od ponavljanja djela. Maloljetnik je pušten jer se najdulje može zadržati 24 sata. Ostalih devet okrivljenika pušteni su jučer da se brane sa slobode.
 
Na pitanje kada se može očekivati presuda, Rendulić je odgovorila da bi suđenje u Otočcu "moglo potrajati budući da su okrivljenici sa svih strana, a nitko od njih nije dao čisto i nedvojbeno priznanje" pa sutkinja Ljiljana Popović-Crnić mora provesti dokazne radnje za svakog od njih kako bi mogla odlučiti o krivnji ili da krivnja nije dokazana.
 
Po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, oni mogu biti kažnjeni zatvorom do trideset dana ili novčanom kaznom u protuvrijednosti od 25,56 do 102,24 eura, a ako je pri remećenju javnog reda i mira ponašanje bilo osobito drsko i nepristojno, moguća je kazna do 178,92 eura.
 
Ličko-senjska Policijska uprava objavila je prije da je 12 okrivljenika s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog, Ramljana, Sutivana i Unešića te da se ne tretiraju kao navijačka skupina jer tijekom izgreda nisu imali obilježja Torcide iako se neslužbeno doznaje da neki od njih kao navijači Hajduka imaju zabranu dolaženja na nogometne utakmice zbog prijašnjih izgreda.
 

Pročitajte više