Mamić: Ne sjećam se našeg težeg europskog poraza, zato je pobjeda u Osijeku tako bitna

Foto: Hina

DINAMO je u subotu navečer svladao Osijek u četvrtom kolu Prve HNL. Za četvrtu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu branitelja naslova najzaslužniji je bio dvostruki strijelac Duje Čop, dok je konačnih 1:2 s bijele točke postavio Josip Barišić.
 
>Tradicija Dinamovih pobjeda u Gradskom vrtu se nastavlja: Dinamo slavio protiv Osijeka golovima Duje Čopa
 
"Čestitka mojoj momčadi na pobjedi i Osijeku na fer utakmici. Sretan sam jako zbog ove vrijedne pobjede jer danas me nije zanimao način kako ćemo dobiti i dojam nego samo pobjeda", rekao je poslije utakmice Zoran Mamić te dodao da jedino žali što pobjeda nije bila uvjerljivija.
 
"Što prije treba izbaciti Aalborg iz glave"
 
Smatra da je ključno za dobar nastavak sezone izbrisati događaje iz protekle srijede: "Što prije moramo izbaciti Aalborg iz glave. Danas na ručku prije utakmice se nije čulo ništa i baš sam momčadi nakon toga rekao da je možda tišina dobra , ali nisu se čuli niti žlica niti vilica. Dugo sam u Dinamu, ali se ne sjećam da je momčadi neki europski poraz tako teško pao i što prije moramo ići prema naprijed. Zato je ova pobjeda tako bitna."
 
Mamić je u Gradskom vrtu na klupi ostavio Šimunića, Soudanija i Ademija, prvotimce u svim važnijim susretima. "Imali smo dosta utakmica. Ademi je osjetio zatezanje, Soudani nije imao pravi odmor nakon Svjetskog, a Joe je bio sa nama i to nije ništa neuobičajeno. Rekao sam već puno puta da će toga biti", objasnio je taj potez.
 
"Na mišiće smo dobili Osijek"
 
Igrač susreta Duje Čop poručio je nakon petog pogotka u HNL-u ove sezone sljedeće: "Dobra utakmica i zaslužena pobjeda. Dominirali smo veći dio utakmice i zasluženo nosimo bodove u Zagreb te smo zadržali 100 posto pobjeda u domaćem prvenstvu. Nije nam bilo lako nakon Aalborga i trebala nam je ova pobjeda kako bismo se što prije vratili na pravi put."
 
"Manje su bitna moja dva gola; pobjeda i bodovi su glavni. Na mišiće smo dobili Osijek, nikome ovdje nije lako i svaku momčad čeka pakao u Gradskom vrtu. Jako smo sretni zbog pobjede i ovdje počinjemo novi niz pobjede", zaključio je Dinamov napadač.

Pročitajte više