Marjanović ispred Tomića u izboru za najbolju petorku Eurolige

Foto: Hina

HRVATSKI košarkaški reprezentativac i prvi centar Barcelone Ante Tomić izabran je u drugu idealnu petorku Eurolige, objavljeno je u petak na službenom internetskom portalu elitnog klupskog natjecanja.
 
Tomiću je to treći izbor zaredom u idealnu momčad Eurolige, nakon što je u prošloj sezoni bio najkonstantniji i najbolji igrač Barcelone. Hrvatski centar predvodio je Katalonce po valorizacijskim bodovima (18 po utakmici), bio je najbolji strijelac momčadi (11,5 koševa), najbolji skakač (7,1 skok) i bloker (0.8 blokada), a na njemu su suparnici radili najviše osobnih pogrešaka (4 po utakmici). U prethodne dvije sezone Tomić je imao mjesto u prvoj petorci Eurolige koje mu je ove sezone preoteo Boban Marjanović iz Crvene zvezde.
 
Uz Marjanovića, u prvoj petorci elitnog klupskog natjecanja su  četvorica predstavnika klubova koji će igrati na Final Fouru u Madridu, a to su Vassilis Spanoulis iz Olympiacosa, Miloš Teodosić iz moskovskog CSKA, Nemanja Bjelica iz Fenerbahče Ulkera i Felipe Reyes iz madridskog Reala.
U drugoj petorci Anti Tomiću društvo rade Nando De Colo (CSKA), Rudy Fernandez (Real Madrid), Andrew Goudelock (Fenerbahče Ulker) i Devin Smith (Maccabi Tel Aviv).
Spanoulisu je ovo bio sedmi izbor u najbolju momčad Eurolige, Teodosiću četvrti, Tomiću i Fernandezu treći, a svi ostali su prvi put izabrani u idealnu postavu.
 

Pročitajte više