Mihajlović ispao amater: Škotima prije utakmice na terenu ostavio kompletan taktički plan Srbije!



ŠKOTSKA i srpska javnost zabavljaju se velikim gafom koji je napravio netko iz srpskog reprezentativnog stožera večer prije utakmice sa Škotskom na otvaranju kvalifikacija za SP.

Niti 24 sata pred utakmicu, Srbija je na glazgovskom Hampdenu odradila posljednji trening, ali nakon što su završili s vježbanjem, na travnjaku su zaboravili dijagram sa detaljnim grafičkim planom taktike i igračkih zaduženja za utakmicu protiv Škotske.

Naravno da je nešto tako stršalo na praznom terenu, pa su zaštitari odmah ujutro škotskim medijima proslijedili ono što su pronašli: Plan iz kojeg je vidljivo da će se Mihajlović Škotskoj suprotstaviti taktikom 4-3-3 (kao što je i napravio) i da će posebno udariti na lijevi bok, kojeg je označio kao najslabiju točku, vjerojatno zato što ga je škotski izbornik Craig Levein povjerio Paulu Dixonu iz engleskog trećeligaša Huddersfielda.

I to se pokazalo točnim, što je još jedan dokaz da plan nije podmetnut Škotima kako bi ih se zavaralo. Srbija je na utakmici pokušavala i još nešto što je pisalo u planu: Podvaliti lopte iza leđa lijevog beka i centralnog braniča s te strane.

U instrukcijama na talijanskom (Mihajloviću je dakako Italija "treća domovina") piše kako je Srbima plan "nametnuti brojčanu nadmoć na lijevoj strani škotske obrane tako da se suparničke igrače izvuće na aut-liniju i odatle osigurati prostor prodorima u sredinu."

Pročitajte više