Mininogomet postaje sve popularniji i u Križevcima

Foto: HMS

POPULARNI sport mininogomet došao je u Križevce na velika vrata. Simpatičnog naziva “Dobrosusjedski Odnosi“ Križevačka minininogometna liga uključila se u prvoj sezoni sa 10 momčadi koje su igrale dvokružnim sistemom a svaka od njih ima i svoj specifični domaći teren.

Krajem lipnja 2013.god po prvi puta je održana mininogometna završnica na državnoj razini a već nepuna 2 mjeseca kasnije dobili smo i prve momčadi koje će sudjelovati na državnom sljedeće godine,jer Križevci jedini od svih liga kreću sa natjecanjem u travnju pa do rujna gdje se najbolji bore na play-off završnici.

Nakon regularnog dijela sezone 6 najbolji momčadi nastupilo je na play-off završnici koja se održala na Križevačkom sportskom kompleksu,popularnom  “Bukvićevom“ uz velik odaziv gledatelja.

Pobjednik prvog izdanja mininogometa u Križevcima je Čiga iz Svetog Petra Orehovca koja se lako poigrala sa ostalim momčadima te će se boriti za prvaka Hrvatske u mininogometu 2014.godine.

Finalist Btk Križevci i treće plasirana momčad Helene & Glogovnice također će nastupit na državnom mininogometnom natjecanju u borbi za Hrvatski kup.

Spomenimo još kako je Matija Lepčić iz pobjedničke momčadi Čige proglašen najboljim igračom sezone,najbolji strijelac je Mario Miklin iz momčadi Helene & Glogovnice koji je postigao čak 34 pogotka u 22 utakmice dok je Tomislav Švagelj iz istoimene ekipe proglašen najboljim vratarom.

Organizator ovog natjecanja u Križevcima je Mininogometni Klub Gračina iz kojeg nam je predsjednik kluba Alen Miholić poručio kako se okreću organizaciji nove sezone u nadi da im se priljuči još više momčadi,reakcije ljudi iz Križevaca i okolice su pune hvale i daju nam veliku podršku u samoj ideji pokretanja lige jer Križevcima je tako nešto trebalo a to su ujedinili “Dobrosusjedski Odnosi“.

Pročitajte više