Mourinho osvojio prvi trofej u tri godine: Chelsea u londonskom derbiju uzeo Kup

Foto: Getty Images/Guliver Image

CHELSEA je osvojio engleski Capital One Cup pobjedom protiv Tottenhama u finalu sa 2:0. Peti put u povijesti Chelsea je osvojio ovaj trofej, a Mourinho ga je podigao treći put u karijeri.

Nogometaši Tottenhama asistirali su svojim suparnicima kod oba pogotka i odmogli svom vrataru Hugu Llorisu koji je u obje situacije krenuo u pravu stranu, ali su ga prevarile odbijene lopte od nogu njegovih suigrača.

Chelsea je u vodstvo stigao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kad je nakon udarca iz kuta lopta došla do Johna Terryja koji je iz neposredne blizine pucao, a lopta je na putu prema Llorisu pogodila u nogu Harryja Kanea, promijenila smjer i prevarila čuvara mreže Tottenhama.

Vodstvo "plavih" udvostručeno je u 56. minuti nakon akcije Diega Coste. Španjolski reprezentativac primio je loptu na lijevoj strani, sjurio se u kazneni prostor, pucao prema vratima, a nesretni Kyle Walker pokušao je blokirati taj udarac. Na njegovu nesreću, lopta se odbila od njegove noge i prevarila Llorisa koji je već krenuo na drugu stranu gdje je Costa pucao.

Unatoč svim naporima i terenskoj inicijativi Tottenham nije uspio promijeniti stanje na semaforu.

Trener Chelseaja Jose Mourinho trijumfirao je u ovom natjecanju po treći put, a ovo mu je prvi trofej nakon 2012. godine, kad je s Realom osvojio španjolski Superkup.

 

Pročitajte više