NBA trade godine: Rajon Rondo iz Celticsa u Maverickse

Foto: Getty Images

ONO što se najavljivalo, postalo je i službeno. Dallas Mavericksi objavili su da su s Boston Celticsima dogovorili spektakularan trade u kojem će u Dallas doći sjajni play Kelta Rajon Rondo i centar Dwight Powell, dok će u smjeru Bostona centar Brendan Wright, krilo Jae Crowder i bek Jameer Nelson, ali Boston ovim dobiva i pik prve runde na draftu 2015. i druge 2016.
 
Dolaskom Ronda Dallas će imati sjajnu i nadasve atraktivnu prvu petorku koju će činiti on, Nowitzki, Monte Ellis, Tyson Chandler i Chandler Parsons.
 
Već duže vrijeme se pričalo o tradeu najboljeg igrača Celticsa, koji ove sezone igra u fantastičnoj formi (prosjek mu je 8,3 poena, 10,8 asistencija i 7,5 skokova po utakmici), jer mu na ljeto ističe ugovor i bio bi slobodan igrač.
 
Ipak, preuzimanjem Ronda Dallas preuzima i veliki rizik jer će morati do kraja ljeta nagovoriti Ronda da potpiše novi ugovor. U suprotnom, Rondo može otići kao free agent i ovaj cijeli posao zapravo gubi na smislu, jer Mavsi, koji i inače imaju nekoliko veterana u momčadi, odrekli su se zbog Ronda nekoliko pikova na draftu te su si tako doveli u pitanje budućnost.
 

Dallas je trenutno šesti na Zapadu sa skorom 19-8, a od posljednjih 10 utakmica dobili su sedam.
Rondo predvodi NBA ove sezone po asistima (10,8), a bio je vodeći u toj kategoriji i u sezonama 2011./12. (11,7) i 2012./13. (11.1). Također, Rondo drži nekoliko rekorda Celticsa kao franšize poput broja asistencija u jednoj sezoni (794), asistencija po jednoj sezoni (11,7 u sezoni 2011./12.) i broj asistencija u jednoj NBA play-off utakmici (20 u 2011.)
 
 

Pročitajte više