Naš Hajduk i Dinamo šalju pomoć Slavoniji: Iz Maksimira kreće prepun autobus namirnica za Cernu

Foto: Screenshot; Facebook; Torcida, Dinamo, Hajduk, Rijeka

UGROŽENIM stanovnicima Slavonije stiže pomoć sa svih strana, a u veliku humanitarnu akciju uključili su se i hrvatski prvoligaši, kao i navijačke skupine koje odlaze na prvu crtu u borbu s vodom.

Torcida, Bad Blue Boysi, Armada i ostali već su krenuli prema Slavoniji, a nesretnim Slavoncima uskoro stiže i humanitarna pomoć koju su Dinamo, Hajduk i Rijeka marljivo prikupili.



"Udruga "Naš Hajduk" je, od svojih prikupljenih sredstava, danas donirala preko 500 litara trajnog mlijeka za pomoć ugroženim stanovnicima Slavonije. Donaciji se priključila i tvrtka Mils koja se odrekla zarade od mlijeka i dodala donaciji "Našeg Hajduka" paletu svojih mliječnih namaza. Sve je dostavljeno u Klub navijača Torcida, koji prikupljaju pomoć u suradnji s 4. gardijskom brigadom. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u akciji i pozivamo još jednom da svatko, koliko to može, pomogne onima kojima je najpotrebnije. Sada donacijom ili uključivanjem u radne akcije, a kasnije, kada će biti još potrebnije, sudjelovanjem u obnovi oštećenih područja. Osim materijalne pomoći ugroženim stanovnicima Slavonije pošaljimo poruku da u svemu ovome nisu sami!", napisala je Torcida na svojoj službenoj stranici na Facebooku.


Dinamo je u rano jutro šalje svoj autobus prepun namirnica prema Osnovnoj školi u Cerni.

"Autobus po planu kreće ujutro za OŠ Cerna gdje je smješteno oko 1000 ljudi. Ukoliko imate bilo kakvu dodatnu informaciju o mjestima gdje možda pomoć još uopće nije pristigla, javite nam gdje i ostavite neki kontakt osobe!", napisali su iz Dinama.

"Hvala navijačima koji su došli danas na stadion s donacijama, a sve ostale koji su zainteresirani pozivamo da to učine još večeras (donacije u vidu vode, trajne hrane, higijenskih potrepština možete ostaviti portiru ispod zapadne tribine Maksimira). Bus kreće na put ujutro!".

Inicijative Za naš Dinamo i Zajedno za Dinamo također su se uključile u akciju.

"Vlak za Županju je otišao, sad punimo autobus. Za sve koji su u mogućnosti i imaju volju osobno pomoći stanovništvu u Slavoniji, u četvrtak 22. svibnja organiziramo radni bus za Slavoniju. Sa sobom ponesite radnu odjeću, čizme, rukavice i ostalo. Na autobus možete donijeti sve ostale stvari koje su stradalima u ovim trenucima najpotrebnije. Polazak je u 8h, a predviđeni povratak oko 23h. Autoprijevoznik nam je izašao u susret te je cijena puta 50 kn. Prijaviti se možete danas i sutra (20-21.05.), od 10 do 20h, u Ilici 37", javljaju iz ZZD, dok je Za naš Dinamo na Facebooku objavio obavijest:

"Naši paketi su na putu za Slavoniju i nastavljamo s podrškom! Dinamovcima iz Gunje, Županje, Slavonskog Broda, ali i Orašja, Odžaka i Bosanskog Šamca nikad nije bio problem potegnuti do Maksimira i pomagati nam u ostvarivanju naših sportskih uspjeha. Pomoć sad treba njima. Zovite 060 9011 ili donirajte vodu, trajne namirnice, deke i druge potrepštine. Vrijeme je da im se odužimo koliko god možemo!"


Rijeka je prikupila donacije u vrijednosti od 10 tisuća kuna, te još 11 tisuća kuna financijskih sredstava.



"Akcijom građana i posjetitelja jučerašnje s humanitarne utakmice HNK Rijeka i Rijeka All star skupljena je i dodatna količina odjeće, obuće i posteljine koja je kombijem Autotransa u 13 sati poslana u glavni stožer Crvenog križa u Vinkovce", stoji na službenoj stranici Rijeke.

> Interaktivna karta: Dodajte sami lokacije na kojima se prikuplja pomoć za žrtve poplave!

> POTREBNA IM JE NAŠA POMOĆ Evo kako možemo pomoći žrtvama poplava

> Smještaj za žrtve poplava

 

Pročitajte više