Neki novi Chelsea: Čech produljio, Torresu glavna uloga, a Hazard i Hulk stižu za 62 milijuna funti?

ROMAN ABRAMOVIČ ne želi stati na osvajanju Lige prvaka - gazda Chelseaja htio bi da penjanje na krov Europe postane standardna praksa njegove najdraže igračke, a ne nešto što će se događati svakih devet godina.

Za novu sezonu ruski milijarder inzistira na pomlađivanju momčadi, pa je tako prvi pick Bluesa u prijelaznom roku Eden Hazard - fantastični veznjak Lillea, najbolji igrač Le Championnata koji je već nekoliko mjeseci na meti Manchester Uniteda i Manchester Cityja. I dok su se United i City borili za igrača koji je apsolutni hit na europskom nogometnom tržištu, izgleda da će od njihove borbe profitirati aktualni europski prvak. London Evening Standard navodi da je Chelsea dogovorio "skoro sve" oko Hazarda, a Belgijanac je na svom Twitter-profilu napisao:

"Dobar dan svima. Samo da znate, odlučio sam o svojoj budućnosti".

LES donosi još novosti oko ljetne kupovine Chelseaja. Naime, uz Hazarda klub radi na dovođenju brazilskog centarfora Hulka iz Porta, a navodno bi u paketu dvojac Hu-Ha koštao 62 milijuna funti.

Torres: Abramovič mi je rekao da ne želi ni pomisliti na moj odlazak. To mi je dovoljno, ostajem!

Dok Abramovič traži svježu krv, Fernando Torres se nada da će ostati na Stamford Bridgeu. Torres smatra da u klubu nisu pravedni prema njemu, rijetko se ove sezone nalazio u početnoj postavi, a sasvim je pobjesnio nakon što mu je u finalu Lige prvaka Roberto Di Matteo prvo dao malu minutažu, a zatim mu i zabranio pucanje jedanaesterca u lutriji s Bayernom. U europskom prvaku su se poslije najava o mogućem odlasku Torresa zabrinuli pa je uslijedio hitan razgovar El Nina s gazdom:


"Razgovarao sam s našim vlasnikom, gospodinom Abramovičem. Izrazio je ogromnu želju da i dalje surađujemo. Rekao je da ne želi niti pomisliti na moj odlazak. To mi je dovoljno, želim da mi vjeruju. Ostajem u Chelseaju", rekao je Torres.

Čech ostaje barem do 2016.: "Presretan sam"

Abramovič je tako privolio Torresa na ostanak u Chelseaju, a druga važna karika Bluesa u bližoj budućnosti, Petr Čech, produljio je vjernost klubu na dodatne četiri godine. Češki vratar je 2004. godine stigao na Stamford Bridge iz francuskog Rennesa za 9 milijuna funti, te je u osam godina boravka u Londonu osvojio tri Premiershipa, četiri FA Cupa, dva Carling Cupa, te Ligu prvaka.

"Presretan sam što ću biti dio ovog kluba i iduće četiri sezone. Nadam se da će biti jednako uspješne kao prethodnih osam", kazao je nakon potpisivanja ugovora.

Inače, Čech je nastupio u 369 utakmica za Chelsea, a čak u 178 navrata (48 posto) sačuvao je svoju mrežu netaknutom.

Pročitajte više