Odbojkašice protiv Njemica za polufinale Eura: "Večeras, ako treba, neka nas iznesu s terena"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON košarkaša i hrvatske odbojkašice napravile su još jedan senzacionalni rezultat. Na Europskom prvenstvu koje se igra u Švicarskoj i Njemačkoj u borbi za četvrtfinale svladale su jaku Nizozemsku 3-2.

Bio je je to triler u kojem su protivnice slomljene krajem četvrtog seta, a izbornik Igor Lovrinov vukao je tada strateški mudre poteze. Ključne poene donijela je mlada Samanta Fabris.

"Znao sam da ona to može, da ima tu mogućnost okrenuti utakmicu kad stvari krenu loše. To se jučer dogodilo ali je bilo i utakmica kad to nije uspjelo. I druge djevojke su odigrale sjajnu utakmicu", kaže Lovrinov.

Večeras (20.00) je već borba za polufinale protiv domaćina Njemačke koja ima dva dana odmora više od naših djevojaka.

"Sve ide nekako na njihovu stranu. No glupo je sada odustati ili da uđemo u utakmicu - ma sad više nema veze. Ne, ako bude trebalo nek nas iznesu s terena i ako bude trebalo, iskrvarit ćemo na njemu. U tom pravcu će ići i razgovor s djevojkama i motivacija pred utakmicu. Hoću li u tome uspjeti, ne znam", ističe hrvatski izbornik.

Za razliku od Hrvatske, u Njemačkoj odbojci je sve posloženo. Nemaju problema sa savezom, ne igraju se igre oko prijestolja i sve je usmjereno ka klubovima i i reprezentacijama. Igračice i igrači samo treniraju i igraju. Gledano iz te perspektive, i ovaj uspjeh naših djevojaka je još veći.

"Dvorana će večeras, prema najavama, biti puna. To će biti voda na njihov mlin, a možda i neće. Odlične su te Njemice, dobro posložene, dugo su zajedno, nema turbulencija kod njih, finalistice su od prije dvije godine i igraju pred svojom publikom", zaključuje Lovrinov.

Pročitajte više