Organizatori "Hanžeka" otkazali natjecanje bacačica kugle na fontanama

Foto: Index

ORGANIZATORI ovogodišnjeg zagrebačkog atletskog mitinga objavili su kako se u ponedjeljak 7. rujna pokraj fontana neće održati natjecanje bacačica kugle, odnosno kako će na Memorijalu Ivana Ivančića sudjelovati samo bacači kugle.

Razloge za odustajanje od natjecanja kuglačica pojasnila je projekt menadžerica 65. Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić:

"Zbog terminskog preklapanja s mitingom u Berlinu, koji večer prije također na programu ima natjecanje kuglašica, bilo nam je tehnički neizvedivo u Zagrebu složiti dovoljno kvalitetnu startnu listu. A budući da smo na Memorijalu Ivana Ivančića stvarno željeli vrhunsko svjetsko natjecanje, s najboljim bacačicama kugle, odlučili smo tu disciplinu skinuti s programa i sredstva preusmjeriti u neke druge discipline", izjavila je Brkljačić.

Na Memorijalu Ivana Ivančića ostaje natjecanje kuglaša, na kojem će u ponedjeljak 7. rujna od 19 sati nastupiti neki od najboljih svjetskih bacača kugle. Na startnoj listi su brončani sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, Jamajčanin O’Dayne Richards, dvostruki olimpijski pobjednik Tomasz Majewski i bivši svjetski prvak Reese Hoffa.

Pročitajte više