PSV u zadnji čas pokušao dovesti Soudanija, Dinamo pristao, ali tražio 500 tisuća eura za posudbu

Foto: Guliver Image/Getty Images

EL ARBI HILLEL SOUDANI, 27-godišnji alžirski ofenzivac i jedan od najboljih igrača Dinama, koji je u 71 nastupu za Plave upisao 33 gola i 22 asistencije, želja je PSV-a, koji nakon 20 kola uvjerljivo drži prvo mjesto u nizozemskom prvenstvu, s devet bodova prednosti ispred Ajaxa.

Index doznaje kako je PSV, protiv kojeg je Soudani prošle sezone igrao obje utakmice u skupini EL, u zadnjim minutama prijelaznog roka želio dovesti igrača koji s Dinamom ima ugovor do ljeta 2017. i kojeg je klub braće Mamić u ljeto 2013. kupio od Vitorie Guimaraes za 800 tisuća eura. Soudani je inače upravo završio nastup na Afričkom Kupu nacija, gdje je njegov Alžir ispao u četvrtfinalu od Obale Bjelokosti (1:3), a on je zabio jedini gol.

PSV je Dinamu za Soudanija ponudio otkupni model koji je posljednjih godina u modi, prije svega u Italiji. Onako kako je Cagliari uzeo Čopa, a Inter Brozovića, Nizozemci su htjeli Soudanija. Igrača bi uzeli na posudbu do ljeta i Dinamu odmah dali manji iznos, a prelazak bi postao konačan na kraju sezone, kada bi Dinamo dobio značajan ostatak odštete.

Dinamo je pristao i tražio je odmah 500 tisuća eura za Soudanija, ali PSV je nudio najviše 250 tisuća eura za polugodišnju posudbu, tako da razgovori nisu ni išli dalje. 

Pročitajte više