Podržite zlatne vaterpoliste protiv Crne Gore! Index dijeli ulaznice

HRVATSKI vatepolisti kreću u novi četverogodišnji ciklus. Sutrašnjom utakmicom protiv Crne Gore na bazenu Mladosti uz Savu u prvom kolu Svjetske lige 'Barakude' s novim izbornikom Ivicom Tuckom i bez dva jaka igrača brane prošlogodišnji naslov. Index vas ovim putem nagrađuje ulaznicama za susret koji počin je u 16.45 u srijedu. (pošaljite nam svoje podatke na , najbrže ćemo nagraditi sa po dvije ulaznice).

"Daleko od toga da smo slabi i da se ne možemo nositi s najjačima", poručio je sidrun Nikša Dobud dodavši da nitko bježi od uloge favorita.

"Svi kažu da je teže nešto obraniti nego osvojiti, ali vidjet ćemo. Nadam se da ćemo nastaviti s radom i atmosferom koju smo imali u prošlom ciklusu i da ćemo i dalje dokazivati svoju kvalitetu", rekao je Dobud.

Susjedna Crna Gora prvi je veliki zalogaj za podmlađenu Hrvatsku.

"Vidjet ćemo u kojem će sastavu doći, ali oni su nam tradicionalno neugodni. Igraju dobru obranu, ali ipak mislim da smo mi kvalitetniji, a igramo doma pred našom publikom", kaže Dobud.

Barakude su ovoj godini osvojili olimpijsko zlato, Svjetsku ligu. Svi se stručnjaci pitaju može li ova reprezentacija još napredovati. Kao pravi profesionalac odgovorio je Maro Joković.

"Jeste da smo osvojili sve, ali svakim novim danom imamo novu utakmicu, novo dokazivanje i sigurno da ima mjesta za napredak, da budemo još bolji i na dobrom smo putu da to i pokažemo", izjavio je Joković.

Na žalost, neki su osporili taj profesionalizam Damiru Buriću i Mihi Boškoviću jer su zatražili malu pauzu od reprezentativnih nastupa. Maro Joković ne misli da ih zbog toga treba stavljati na stup srama.

"Svuda u svijetu imamo takve primjere. Zasićenje sigurno dođe nakon ljeta i ljeta provedenih van doma pogotovo kod ljudi koji imaju obitelj i djecu tako da ih donekle razumijem", istaknuo je Joković.

Obzirom da je izuzetno uspješan ciklus iza zlatnih Barakuda, a Rio i nove Olimpijske igre u Brazilu doći će vrlo brzo, kako se jedan od junaka iz Londona Nikša Dobud vidi za četiri godine.

"Mi smo skinuli mali teret tako da, ako tamo ništa ne napravimo, imamo ovo zlato iz Londona. No, to ne znači ništa. Čim na idućem natjecanju ne ostvariš uspjeh svi te zaborave i padaš u drugi plan. Nadam se da ćemo u Riu stvoriti jednu vrhunsku ekipu, a to bi trebala biti kruna ove generacije", rekao je Dobud.

Pročitajte više