Pogledajte koliko Borna Ćorić zna o hrvatskoj povijesti u Davis Cupu

Foto: Hina

BORNA ĆORIĆ protiv Srbije prvi put u Davis Cupu nastupa kao prvi hrvatski reket, a u razgovoru za službenu stranicu Davis Cupa odgovarao je na pitanja o dosadašnjim nastupima Hrvatske u najstarijem teniskom natjecanju.
 
Pogodio je 18-godišnji Borna da je Hrvatska jednom osvojila Davis Cup, te da je u finalu slavila na gostovanju u Slovačkoj, ali je promašio godinu. Pokušao je s 2006. i 2004. godinom, no Hrvatske je Davis Cup osvojila 2005. godine.
 
"U sastavu su bili Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Goran Ivanišević", točno je odgovorio Ćorić na pitanje tko je Hrvatskoj donio trofej.
 
Borna je pogodio i da je Ivan Ljubičić najuspješniji hrvatski tenisač s 36 pobjeda u Davis Cupu, a za hrvatskog izbornika Željka Krajana mislio je da je bio najbolje plasiran na 89. mjestu ATP ljestvice, te pogriješio za jedno mjesto.
 
Prisjetio se Borna i debija u Davis Cupu protiv Andyja Murraya, kao i točnog rezultata, te je najavio mogući okršaj s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem u Kraljevu.
 
 

 

Pročitajte više