Policija zbog tučnjave na autocesti lovila navijače po Hrvatskoj: Privela ih 50 i pustila sve osim jednog

Screenshot: Youtube

50 PRIPADNIKA Bad Blue Boysa i Torcide uhićeno je nakon tučnjave na autocesti A1 do koje je došlo oko 13.30 sati jučer kod Karlovca, točnije tunela Sv. Marko, izvijestila je PU karlovačka, iz koje je Indexu potvrđeno da se dogodio sukob više osoba na autocesti u smjeru Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, u tučnjavi je sudjelovalo pedesetak navijača Dinama i stotinjak navijača Hajduka. Sve upućuje na dogovor o tučnjavi, jer navijači su išli u suprotnim smjerovima na utakmice koje su njihovi klubovi igrali u Kupu - Dinamovi prema Puli, Hajdukovi u Mladinu pored Jastrebarskog.

Zaustavili se i potukli na autocesti u smjeru Zagreba. Ubrzo se pojavila i snimka početka tučnjave, na kojoj se vidi kolona zaustavljenih vozila i nekoliko desetaka osoba kako pretrčavaju autocestu.

Policija je dan poslije tučnjave ovako izvijestila o incidentu na autocesti: "Jučer 12. veljače u vremenu od 13.36 do 13.40 sati na autocesti A1 u blizini tunela sv. Marko u oba smjera došlo je do fizičkog sukoba više desetaka osoba, pripadnika dviju navijačkih skupina, koji su se u vrlo kratkom vremenu udaljili s mjesta događaja.

Policijskim postupanjem na području Policijske uprave karlovačke jučer tijekom dana pronađeno je i zadržano 46 osoba koje se dovode u vezu s fizičkim sukobom na autocesti, a još četiri osobe pronađene su na području Policijskih uprava ličko-senjske i primorsko-goranske.

Nakon prikupljenih obavijesti i obavljenih razgovora svi su pušteni iz prostorija policije, osim jedne muške osobe stare 23 godine.

On je zatečen u činjenju prekršaja protiv javnog reda i mira na području Slunja, a dovodi se u vezu s događajem na autocesti, te će danas tijekom dana uz optužni prijedlog biti doveden na nadležni prekršajni sud.

Do sada prikupljenim obavijestima, policija nema podatke o ozlijeđenim osobama, a u cilju utvrđivanja svih dodatnih okolnosti i pronalaska ostalih sudionika događaja provodi se daljnje kriminalističko istraživanje."

Pročitajte više