Prva pobjeda "profesora" Ivankovića: Soudani srušio Osijek i vratio Dinamo na vrh HNL-a!


DINAMO je u 10. kolu sa 1:0 slavio protiv Osijeka u Gradskov vrtu i vratio se na vrh ljestvice HNL-a! Jedini gol na utakmici postigao je Alžirac Soudani, kojemu je to peti prvenstveni pogodak. 

Branko Ivanković upisao je svoju prvu pobjedu otkako je treći put pristao postati zaposlenik Zdravka Mamića. U posljednjih sedam dana upisao je dva najteža poraza "modrih" ove sezone, protiv Hajduka na Poljudu i Čornomoreca na Maksimiru. Osijek je redovita mušterija Dinama otkako je Mamić na Maksimiru, pa je Gradski vrt bio idealna prilika za povratak u pobjedničko raspoloženje. No, namučili su se prvaci i za mršavih 1:0.

Malo konkretnih prilika imali su Dinamovi igrači, a obrana je imala puno problema s osječkim mladićima. Ljubojević i Kurtović prijetili u prvom dijelu, ali Addy je bio najčvršća karika "modre" obrane. U 33. minuti neshvatljiv potez izveli su Pivarić i još "zelen" vratar Zelenika. Dinamov branič pod pritiskom je vratio loptu svom vrataru koji ju je uzeo u ruke, a Osijek dobio slobodan udarac na 7-8 metara. Pored cijele ekipe Dinama na gol-liniji nije bilo šanse za pogodak, Barišić je tek izborio korner.

Sedam minuta kasnije, u 40., Antolić je ubacio iz kornera, a Soudani glavom zabio za 0:1! Peti mu je to gol u prvenstvu, a ovaj je bio dovoljan za pobjedu.

Osječani su pojačali pritisak u drugom dijelu, "modri" su stvorili dvije lijepe prilike preko Soudanija, a pet minuta prije kraja domaćima je isključen kapetan Kurtović. U završnici je bilo napeto, u 88. je Ljubojević sa samo dva metra pucao u Dinamovog vratara, a u sudačkoj nadoknadi Čop je pogodio gredu osječkog gola.

Kohorta se pobrinula za sjajnu atmosferu na tribinama, a ni Boysi nisu šutjeli. Zaorilo se i "Mamiću, odlazi", kao i "HNS pederi, nogomet ste sjebali", no nitko na to više ne obraća pažnju.

Hajduk je jučerašnjom pobjedom protiv Zadra nakratko preuzeo vrh ljestvice, ali Dinamo sada ima bod prednosti (23) na prvom mjestu. Lokomotiva je treća sa 20 bodova. Rijeka igra večeras u Puli od 19 sati.

Osijek je s osam poraza i dvije pobjede na 9. mjestu.

OSIJEK - DINAMO   0:1

Sastavi:

Osijek: Malenica - Babić, Šimunec, Lukić, B. Barišić - Kurtović, Mišić - Pongračić, Lulić, Pavić - Ljubojević

Dinamo: Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Sare - Brozović, Antolić, Sammir -Fernandes, Soudani

 

Pročitajte više