Rafu još samo Nole dijeli od osmog uzastopnog naslova u Monte Carlu

RAFAEL NADAL i Novak Đoković igrat će u finalu ATP Masters turnira u Monte Carlu. Španjolac je nakon malo manje od dva sata igre sa 6:3 6:4 bio bolji od Gillesa Simona. U prvom polufinalu Đoković je protiv Tomasa Berdycha imao više problema, ali je pobijedio u tri seta.

Danas je u Monte Carlu vjetar ometao tenisače, a u takvim uvjetima Nadal se bolje snašao i uspio u dva seta slomiti odličnog francuskog tenisača.
 

Pobijedio je Nadal 41. meč zaredom u Monte Carlu, iako je Francuz imao pregršt dobrih prilika da okrene meč u svoju korist.
 
Obojica su susret otvorili sa sigurnim servis gemovima, te su do rezultata 3:3 osvojili po dva poena na početnom udarcu suparnika. Prvi je zaprijetio Simon kada je kod 3:3 stigao do 15-40, ali je drugi tenisač svijeta to uspio izvući, a odmah u sljedećem gemu kazniti Simona.
 
Brejknuo je Rafa Francuza za 5-3, te svojim početnim udarcem zaključio priču prvog seta.
 
Nadal je napravio i rani break u drugom setu za 2:1, a isti je uspio održati do kraja meča iako je Simon imao čak pet break-lopti. Doduše Rafa je kod rezultata 3:1 propustio realizirati 15-40 čime bi priča bila riješena puno ranije.

"Bio je to težak meč, u teškim vjetrovitim uvjetima. Imao sam probleme u prvom setu, pogotovo kod 3:3 i 15-40, ali sam uspio izvući taj gem i kasnije je bilo mnogo lakše. Sretan sam što sam ponovo u finalu ovog turnira. Protiv Đokovića sam izgubio posljednjih sedam mečeva i ovaj put imam malo toga za izgubiti, mogu samo dobiti. Trebam igrati jako i čvrsto da bi pobijedio Đokovića", rekao je Nadal nakon meča za Teledeporte.

 
Sutrašnji meč će biti 31. obračun Đokovića i Nadala, a zasada je Španjolac još uvijek u prednosti (16-14). Omjer u jedanaest mečeva na zemlji je debelo na strani Nadala (9-2) koji lovi osmi uzastopni naslov u Monte Carlu, dok će Đoković loviti osmu uzastopnu pobjedu nad Nadalom.

Srpski tenisač je pobijedio Nadala prošle sezone u finalima Mastersa u Indian Wellsu, Miamiju, Madridu i Rimu, a još tri grand slam naslova je osvojio pobijedivši Nadala na Wimbledonu, US openu i ove sezone na Australian penu. Posljednju pobjedu Nadal je nad Đokovićem ostvario 2010. na završnom Masters Cupu u Londonu.
 
 
 
ATP Monte Carlo Masters 1000, polufinale:
 
Đoković (1) - Berdych (6) 4:6, 6:3, 6:2
 
Nadal (2) - Simon (9) 6:3, 6:4

Pročitajte više