Rakitić: U Njemačkoj sam vidio svašta, ali tribina Camp Noua sjećat ću se cijeli život

Foto: Gulliver Image, Screenshot El Mundo Deportivo

IVAN RAKITIĆ odigrao je svoj drugi El Clasico, no za razliku od onog prvog u listopadu, kada je u igru ušao s klupe, sinoć je na Camp Nouu startao od prve minute. Hrvatski reprezentativac igrao je do 76. minute, kad ga je uz veliki pljesak cijelog stadiona zamijenio Sergio Busquets.

>Barceloni El Clasico i otvoren put prema naslovu

Nakon utakmice Rakitić je bio zadovoljan. Kako i ne bi kad je njegova momčad slavila s 2:1 i pobjegla velikom rivalu za ogromna četiri boda, no za hrvatskog veznjaka nema mjesta euforiji:
 
''Tri boda protiv Reala su velika stvar i naravno da smo sretni i ponosni. Ovo je sjajan rezultat i za nas i za naše navijače. Međutim, moramo biti realni i čvrsto ostati na zemlji. Još nismo osvojili ništa, a do kraja prvenstva ima još puno utakmica. Sad možemo uživati u zasluženoj pobjedi, no itekako smo svjesni da do kraja moramo još puno toga napraviti da dođemo do titule'', rekao je Rakitić nakon utakmice.
 
Također, otkrio je i što ga je posebno impresioniralo sinoć na Camp Nouu:
 
''Koreografija koju su naši navijači napravili, nešto je posebno. Viđao sam već slične stvari i u Njemačkoj, no ovo je nešto sasvim drugačije, nešto nevjerojatno. Nikad to neću zaboraviti.''



Inače, premda se možda sinoć i nije previše istaknuo u kreativnom smislu, recenzije Rakitićeve igre su više nego dobre. El Mundo Deportivo piše kako je hrvatski veznjak davao tempo igri Barcelone te kako se u jednoj pomalo divljoj utakmici žrtvovao da bi pomagao Daniju Alvesu u obrambenim zadaćama. U tekstu se ističe kako Rakitić možda i nije briljirao u fazi napada kao protiv Cityja u srijedu, no njegova uloga je bila golema jer je morao pomagati u čuvanju Marcela i Ronalda.

 

Pročitajte više