Rakitić najavio europsko finale: Moramo odigrati utakmicu života i vratiti trofej kući

Foto: Guliver Image/Getty Images

U srijedu 14. svibnja Sevilla i Benfica će se boriti za naslov u Europskoj ligi, a klub iz Andaluzije predvodit će Ivan Rakitić. Hrvatski veznjak želi doći do europskog trofeja u sezoni koja mu je možda i posljednja na Sanchez Pizjuanu.

"Odigrao sam puno velikih utakmica, ali u ovoj ću uživati. Osvojio sam Njemački kup sa Schalkeom, ali ovo je drugačije jer smo na pragu osvajanja međunarodnog trofeja", riječi su hrvatskog reprezentativca uoči utakmice sezone.
 
"Moramo vratiti trofej kući, ovdje mu je mjesto. Na nama je da odigramo najbolju utakmicu naših života, da izvučemo svu snagu koja nam je ostala i donesemo sreću navijačima", nastavio je kapetan Seville.
 
Poručio je kako unatoč svim izgubljenim finalima Benfice Portugalci teško mogu imati veću želju za naslovom od njih: "Kad sam dolazio ovdje, želio sam velike stvari i sada se taj dan napokon približio. Želja svih ljudi u klubu i naših navijača je ogromna i uz poštovanje prema svim suparnicima, nitko ne živi za taj trofej poput nas."
 
U posljednjih nekoliko susreta, međutim, Sevilla je zaredala s nekoliko neuspjeha, kao što je uvjerljiv poraz u uzvratu polufinala, ali i poraz od Athletica B. i remi s Villarrealom u Primeri. "To je normalno jer je sezona duga. No, u odnosu na početak sezone, napredovali smo kao momčad, igramo na visokoj razini i suparnici u utakmice protiv nas ulaze sa strahom i poštovanjem", objasnio je to Rakitić, uvjeren u trijumfalan kraj sezone.

Pročitajte više