"Real ne funkcionira bez Hrvata: I Benitezu igra prolazi preko Modrićevih kopački"

Foto: Guliver Images/Getty Images

LUKA MODRIĆ bio je drugi najbolji igrač Reala u pripremnim utakmicama a turneji po Australiji i Kini prema ocjenama Marcinog izvjestitelja.

Modrić je u tri tjedna provedena pod novim trenerom Rafaelom Benitezom dobio ocjenu 6,6, a bolji od njega je bio samo kolega iz veznog reda Isco s ocjenom 7.

"Igra u napadu nastavlja prolaziti preko njegovih kopački", ističe Marca u sažetku Modrićeve igre u pripremnom razdoblju:

"Igra u napadu nastavlja prolaziti preko njegovih kopački", ističe Marca u sažetku Modrićeve igre u pripremnom razdoblju: "Ključan je igrač Reala i kod Beniteza. Dokazao je da je ozljeda prošlost. Preko njega protiče igra, a Hrvat pokazuje zašto momčad ne funkcionira kada on nije tu."

 Luka Modrić je tijekom priprema odigrao tri poluvremena, ukupno 135 minuta. Počeo je u prvoj postavi protiv Rome, Manchester Cityja i Milana. Nije nastupio jedino u trećoj pripremnoj utakmici protiv Intera, nakon što je prvo na treningu, a zatim i na utakmici protiv Cityja, dobio neugodan udarac.

U utorak Real nastupa na turniru u Munchenu, a protivnik mu je bivši Modrićev klub Tottenham. U drugom polufinalu igraju Bayern i Milan.

Iz Munchena će otputovati u Oslo, gdje će u nedjelju igra prijateljsku utakmicu protiv Valerenge, što će Realu biti sedma pripremna utakmica uoči starta španjolskog prvenstva koje za Real započinje 23. kolovoza gostovanjem kod Sportinga iz Gijona.

Pročitajte više