Repeša: Da se bar nisam rodio na Balkanu

Foto: Fiba.com

HRVATSKA se protiv Senegala vratila igri koju je pokazala na otvaranju SP-a s Filipinima. Egzotika očito ne odgovara hrvatskim igračima. Iako je pobjeda nad Argentinom odjeknula kao najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu turnira, Hrvatska je nadmašila samu sebe i izgubila do Senegala. "Više nećemo gubiti dobiveno", zrelo je nakon Argentine poručio jedan od najiskusnijih, Roko Ukić. Da stvar bude gora, Hrvatska protiv Senegala nije izgubila dobiveno - posljednje vodstvo Repešini igrači imali su u osmoj minuti! Afrička ekipa dominirala je tijekom cijele utakmice. Iznenadio ih je Gorgui Dieng što je prilično neobjašnjivo, obzirom da se radi o NBA igraču. Hrvatskoj i u trećoj utakmici u nizu nedostaje učinak centara. Repeša je ponudio opravdanje koje je Ukić neopravdano zanemario.

>>> Rudež: Nemojmo očajavati!

"Zvučat će vam ludo, ali to je istina. Da sam mogao birati, nikada se ne bih rodio na Balkanu", podsjetio je izbornik na opjevani mentalitet podneblja u kojem su "svi najbolji onda kada je najpotrebnije".

"Žao mi je što to moram reći, ali zbog tog balkanskog mentaliteta smo i ranije patili u sličnim utakmicama. Događalo se to i kod drugih trenera. Ne mogu razumjeti i smatram nedopustivim da smo u prvoj četvrtini, u kojoj smo imali problema s napadačkim skokom protivnika, napravili svega dva faula. Tko se s vatrom igra, opeče se prije ili kasnije"

Nedostatak želje bio je očit, a razotkrila ga je i statistika.

"Senegal je potpuno zasluženo pobijedio. Kontrolirali su utakmicu svaki put kada bismo im se približili", priznaje Repeša koji u ovoj utakmici nije imao ni napad na potrebnoj razini.

Bojan Bogdanović bio je među najlošijima, a utakmicu je započeo s klupe. Umjesto njega startao je Hezonja.

"Bojan je prihvatio moje razmišljanje o turnirskom natjecanju i raspodjeli energije. Tu ne vidim nikakav problem"

Hrvatska i dalje sama kroji svoju sudbinu u grupi. Pobjede protiv Grčke i Portorika bit će dovoljne za prvo mjesto. Derbi s Grcima na rasporedu je u srijedu.

Pročitajte više